Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Voor voor 4 personen
Met veel Magnesium, veel Foliumzuur, weinig Zout en weinig Totaal vet
Geniet van de zomer met deze heerlijke mix van verse maïs, tomaten en basilicum.
Ingrediënten
- 2 kopjes verse rauwe maïskorrels
- 1/4 kop gehakte rode ui
- 3 middelgrote tomaten, fijngehakt
- 1/4 kop gehakte verse basilicum
- Versgemalen zwarte peper, naar smaak
Instructies
Verwarm 2 eetlepels water in een koekenpan en bak de maïs en de ui, af en toe roeren tot maïs zacht is, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur en laat gedurende 5 minuten staan. Roer de tomaten en basilicum erdoor. Breng op smaak met zwarte peper.
Voedingswaarde per persoon
- Calorieën 73
- Eiwit 3 g
- Koolhydraten 16 g
- Totaal vet 1 g
- Verzadigd vet 0,1 g
- Cholesterol 0 mg
- Zout 13 mg
- Vezels 2,5 g
- Beta-caroteen 131 μg
- Vitamine C 8 mg
- Calcium 9 mg
- IJzer 0,5 mg
- Foliumzuur 41 μg
- Magnesium 32 mg
- Zink 0,4 mg
- Selenium 0,5 μg
Over de ingrediënten van de Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Basilicum

Basilicum is onder andere goed bij verkoudheid, iets waar we waarschijnlijk allemaal een dezer dagen tegenaan gaan lopen. Ook schijnt basilicum een ontspannende werking te hebben; in tijden van stress zou het je moeten helpen kalmeren.
Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.
Peper

Zwarte peper werd al in het oude India gebruikt als middeltje tegen allerlei aandoeningen, waaronder keelontstekingen en problemen met de spijsvertering. Ook bij de Romeinen en de Grieken was de peperkorrel populair om zijn medicinale eigenschappen en veel van deze oude geneeskunde wordt door de hedendaagse wetenschap ondersteund.