Vullend Pompoengerecht

VULLEND POMPOENGERECHT

Vullend Pompoengerecht

Vullend Pompoengerecht

Voor voor 2 personen
Met veel Magnesium, veel Calcium, weinig Zout en weinig Totaal vet

pompoen heeft een unieke smaak die zoet, nootachtig en peperig is. In dit gerecht wordt de pompoen wordt geserveerd met een fruit- en notencompote die de smaak van de pompoen versterkt. Geweldig voor een vakantiediner!

Ingrediënten

  • 1 grote pompoen
  • 1/4 kop gedroogde, abrikozen, gedrenkt in net genoeg water om ze bijna te bedekken tot ze zacht zijn, dan in blokjes gesneden
  • 1 1/2 kopjes ananas, gesneden
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels gehakte walnoten
  • kaneel


Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd pompoen doormidden, verwijder de zaden en bak gedurende 45 minuten in 1/2 cm water. Meng intussen de abrikozen en de weekvloeistof, ananas, rozijnen en walnoten. Nadat de pompoen gaar is, schep je het fruit / notenmengsel in het midden van de pompoen. Plaats in de pan en dek losjes af met aluminiumfolie. Bak nog eens 30 minuten. Bestrooi met kaneel en zet het dan nog eens 5 minuten in de oven.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 237
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 56 g
  • Totaal vet 3,1 g
  • Verzadigd vet 0,3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Zout 11 mg
  • Vezels 5,7 g
  • Beta-caroteen 866 μg
  • Vitamine C 45 mg
  • Calcium 118 mg
  • IJzer 2,6 mg
  • Foliumzuur 43 μg
  • Magnesium 99 mg
  • Zink 0,6 mg
  • Selenium 1.7 μg

Over de ingrediënten van de Vullend Pompoengerecht

Rozijnen

Er zitten veel goede vitamines in rozijnen zoals vitamine B. Ook bevatten ze polyfenolen, wat plantaardige componenten zijn. Beide zijn goed voor onze hart en bloedvaten. Er zit ook kalium en borium in rozijnen, deze laatste is een mineraal dat de botten verstevigd.

Abrikozen

Abrikozen zijn familie van perziken en pruimen. De smaken komen dan ook redelijk overeen. Dit fruit, dat door de Grieken vroeger de ‘gouden eieren van de zon’ werd genoemd, is rijk aan vitamine A, vitamine C, kalium, luteïne en zeaxanthine.

Walnoten

In vergelijking met andere noten hebben walnoten de meeste antioxidanten. Deze kunnen cellen in het menselijk lichaam beschermen tegen vrije radicalen. In walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Heb je regelmatig last van obstipatie? Walnoten kunnen daar bij helpen. Door de vezelrijke walnoot dagelijks aan je dieet toe te voegen, zal je stoelgang verbeteren. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat dagelijks een handje walnoten eten ook helpt tegen stress en een hoge bloeddruk. Proefpersonen die een dieet volgden met walnoten op het menu bleken beter op stress te reageren.

Ananas

Ananas beschermt tegen verkoudheid: De voedingsstoffen vitamine C en bromelaïne zijn beide te vinden in ananas. Deze stoffen bestrijden microben in je lichaam en helpen je om verkoudheid te voorkomen . Het herbetert het immuunsysteem: Een ananas bevat vezels die hongergevoel tegengaan en de darmen in topconditie houden.

Kaneel

Kaneel wordt al eeuwenlang gebruikt in de geneeskunde. Denk bijvoorbeeld aan de bestrijding van verkoudheid, diarree, misselijkheid, winderigheid, menstruatiepijnen en zelfs tegen koude voeten. Jazeker, ook tegen koude voeten, want kaneel verwarmt je lichaam! Kaneel is eigenlijk een algemeen toepasbaar ‘medicijn’ wat je heel erg breed in kunt zetten. Je krijgt eenvoudigweg meer energie nadat je kaneel hebt gegeten.

Pompoen

Pompoen is rijk aan vitaminen A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Een zeer hoog gehalte aan vitamine A en aan antioxidanten (vitaminen C en E) zorgt voor een sterk immuunsysteem en verkleint de kans op welvaartziekten.

Andere gezonde recepten met veel magnesium

Kaneel Geroosterde Wortels
Kaneel Geroosterde Wortels
Asperges Met Sinaasappelsaus
Asperges Met Sinaasappelsaus
Gebakken Kerstomaatjes
Gebakken Kerstomaatjes

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Bieten Edamame Roerbakgerecht
Bieten Edamame Roerbakgerecht

Donderdag 05-12-2019

Snijbiet En Zoete Aardappelgratin
Snijbiet En Zoete Aardappelgratin

Woensdag 04-12-2019

Broccoli Walnoot Brain Booster
Broccoli Walnoot Brain Booster

Zondag 01-12-2019

Spruitjes Met Sinaasappel En Walnoten
Spruitjes Met Sinaasappel En Walnoten

Zaterdag 30-11-2019

Szechuan Pasta Met Broccoli
Szechuan Pasta Met Broccoli

Donderdag 28-11-2019

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu