Szechuan Pasta Met Broccoli

SZECHUAN PASTA MET BROCCOLI

Szechuan Pasta Met Broccoli

Szechuan Pasta Met Broccoli

Voor voor 6 personen
Met veel Vitamine C, veel Calcium, weinig Totaal vet en weinig Zout

Voor een snel en gemakkelijk diner combineer je Bonenpasta met licht gestoomde broccoli, rode paprika en een smakelijke saus van sesamgember. Serveer het warm of koud, het is hoe dan ook geweldig.

Ingrediënten

  • 220 gram Bonenpasta, gekookt volgens de aanwijzingen van de verpakking, gespoeld onder koud water en afgegoten
  • 2 pond verse of bevroren broccoliroosjes, gestoomd
  • 1 grote rode paprika, of 2 geroosterde rode paprika's, in reepjes gesneden
  • 6 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
  • zwarte (of bruine) sesamzaadjes voor garnering
  • Voor de saus:
  • 1/4 kopje ongebrande (bruine) sesamzaadjes, licht geroosterd in deo pan
  • 1 kopje ongezoete amandel- of sojamelk
  • 6 Medjool of 12 vaste dadels, ontpit
  • 1/2 eetlepel gehakte gember
  • 2-3 teentjes knoflook, gepeld
  • 1/4 theelepel rode pepervlokken of naar smaak
  • 3 eetlepels rijstazijn


Instructies

In een krachtige blender pureer je alle sausingrediënten tot een gladde massa. In een grote kom besprenkel de noedels, broccoli, rode peper en lente-uitjes met de sesamsaus tot ze grondig zijn gecoat. Serveer onmiddellijk of zet in de koelkast tot u klaar bent voor gebruik. Om te serveren, deel je het over 6 borden en garneer je met de sesamzaadjes

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 539 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Szechuan Pasta Met Broccoli

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Sesamzaadjes

Er zit oliezuur in sesamzaad. Dat werkt bloeddrukverlagend. Het helpt ook meer om de goede cholesterol in het lichaam sterker te maken en de slechte cholesterol te elimineren. De onverzadigde vetzuren waartoe oliezuur behoort helpen hart- en vaatziekten te voorkomen. Verder bevat sesamzaad veel van het essentiële aminozuur tryptofaan. Dit is een stof die onder meer kankerbestrijdende eigenschappen heeft, is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast werken de antioxidanten van sesamzaad ook tegen kanker. 100 Gram sesamzaad bevat meer tryptofaan dan de dagelijkse behoefte van het lichaam. 

Paprika

Paprika is een groente en is daarom goed voor je gezondheid. Net als andere groentesoorten bevat paprika veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Rode paprika bevat 2 maal zoveel vitamine C als groene paprika. Ook is de rode wat zoeter.

Bonenpasta

Bonenpasta zoals linzenpasta of kikkererwtenpasta is sowieso een goede oplossing voor mensen die glutenvrij moeten (of willen) eten. Daarnaast zul je van deze pasta waarschijnlijk langer een vol gevoel houden, doordat het meer eiwit, meer vezels en iets minder koolhydraten bevat. Dit is natuurlijk best interessant voor mensen die op hun gewicht willen letten of willen afvallen. Het is dan normale pasta (van tarwe), gezien de hogere hoeveelheid vezels. Het bevat meer eiwit. Dit kan voor mensen die willen afvallen een voordeel zijn.

Bonen

Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten veel vezels.

Broccoli

Het mag duidelijk zijn dat broccoli echt heel goed is voor je gezondheid. Sulforafaan is hierbij de belangrijkste stof, maar er zit zoveel meer goeds in broccoli: vitamine A, C, E en K; mineralen zoals calcium en fosfor; oplosbare vezels en waarschijnlijk een hele hoop voedingsstoffen die nog ontdekt moeten worden. Een natuurlijke superfood dus die best wekelijks op tafel mag staan.

Andere gezonde recepten met veel vitamine c

Tofu Spinazie Gehaktballen
Tofu Spinazie Gehaktballen
Romige Knoflook Gort
Romige Knoflook Gort
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Kikkererwten En Tofu-kerrie
Kikkererwten En Tofu-kerrie

Dinsdag 23-04-2024

Bloemkool Buffalo-stijl
Bloemkool Buffalo-stijl

Maandag 22-04-2024

Broccoli Met Citroen Tahinisaus
Broccoli Met Citroen Tahinisaus

Vrijdag 19-04-2024

Caribische Greens En Zoete Aardappelen
Caribische Greens En Zoete Aardappelen

Donderdag 18-04-2024

Vullend Pompoengerecht
Vullend Pompoengerecht

Maandag 15-04-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu