Supersnelle Kikkererwten Curry
Voor voor 2 personen
Met veel Foliumzuur, veel Beta-caroteen, weinig Suikers en weinig Koolhydraten
Wie heeft afhalen nodig? Dit snelle diner is net zo snel en zeker veel beter voor u.
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt
- 1/2 kop zoutvrije of zoutarme bouillon
- 1 1/2 kopjes in blokjes gesneden tomaten
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1/3 kopje ongezoete gedroogde kokosnoot
- 1 zak bevroren gehakte spinazie
Instructies
Voeg in een grote pan alle ingrediënten behalve spinazie toe. Breng op hoog vuur aan de kook, dek af en kook op matig vuur gedurende 5 minuten. Voeg bevroren spinazie toe, verdeel blokjes spinazie met vork, bedek en kook verder tot de spinazie gaar is, ongeveer 5 minuten langer. Roer goed voor het serveren.
Voedingswaarde per persoon
Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 544 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Over de ingrediënten van de Supersnelle Kikkererwten Curry
Knoflook
Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.
Kerriepoeder
Het geheim van kerrie schuilt âm in het stofje curcumine. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat dit stofje uit de geelwortel, oftewel kurkuma, kankercellen kan aanvallen en zelfs kan doden. Ook schijnt het een van de krachtigste antioxidanten te zijn. Van deze stofjes is bekend dat ze onze cellen beschermen tegen beschadiging.
Erwten
Er zijn weinig groenten die vitaminen bevatten die in zo gelijke mate verdeeld zijn als het erwtje. Veel groenten kennen een vitamine die eruit springt in kwantiteit. Maar het erwtje, dat eigenlijk geen groente is maar onder de peulvruchten valt, heeft een uitgebalanceerde samenstelling als het gaat om vitaminen. Er zit relatief het meeste vitamine K in. 300 Gram erwtjes is genoeg voor de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamine K.Â
Ui
In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.
Kikkererwten
Kikkererwten staan gelijk vele peulvruchten erom bekend dat ze in hoge mate over vezels beschikken. Dit is uitstekend voor het spijsverteringskanaal en helpt mee om kankertumors te voorkomen. Kikkererwten eten werkt op deze manier goed tegen darmkanker. Het risico op het krijgen van darmkanker is aanzienlijk lager als je regelmatig kikkererwten en andere peulvruchten eet.