Spruitjes Met Sinaasappel En Walnoten

SPRUITJES MET SINAASAPPEL EN WALNOTEN

Spruitjes Met Sinaasappel En Walnoten

Spruitjes Met Sinaasappel En Walnoten

Voor voor 4 personen
Met veel Vitamine C, veel Foliumzuur, weinig Zout en weinig Koolhydraten

Een vleugje sinaasappel en een snuifje geroosterde walnoten is alles wat je nodig hebt om een ​​gerecht met spruitjes op te vrolijken.

Ingrediënten

  • 1 pond spruitjes
  • 1/2 kop vers geperst sinaasappelsap
  • 1/4 kopje walnoten
  • 1 theelepel sinaasappelschil
  • vers gemalen zwarte peper, naar smaak


Instructies

Leg spruitjes in een stoommandje boven kokend water. Bedek en stoom ongeveer 12 minuten of tot ze zacht zijn. Plaats gestoomde Brusselse spruiten en sinaasappelsap in een grote koekenpan. Breng aan de kook en kook gedurende 3 minuten. Haal van het vuur. Rooster walnoten in een kleine koekenpan op matig vuur gedurende 2-3 minuten of tot ze lichtbruin zijn. Voeg geroosterde walnoten en geraspte sinaasappelschil toe en meng voorzichtig. Breng op smaak met zwarte peper. Opmerking: Grondig gewassen organische sinaasappels moeten worden gebruikt voor geraspte sinaasappelschil. Als sinaasappels niet biologisch zijn, gebruik dan gedroogde geraspte sinaasappelschil die verkrijgbaar is in de kruidensectie van de meeste winkels.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 535 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Spruitjes Met Sinaasappel En Walnoten

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Spruitjes

Vrijwel alle koolsoorten zijn rijk aan vitamines en mineralen. De soort en hoeveelheid vitamines en mineralen wisselt per koolsoort. Zo bevat rode kool veel vitamine A, B en vooral C, maar ook ijzer en calcium. En is boerenkool rijk aan vitamine A, B2, B6, C, foliumzuur en calcium. In savooiekool zit veel kalium, beta-caroteen en foliumzuur. Allemaal stoffen die je elke dag nodig hebt en die de kans dat je ziek wordt helpen verkleinen.

Sinaasappel

De vezels in sinaasappelen kunnen het cholesterolgehalte verlagen, doordat deze het overtollige cholesterol opruimen. Dit blijkt uit een onderzoek uit 2010. In dit onderzoek ervaarden testpersonen met een hoog cholesterolgehalte een afname van slecht cholesterol (LDL-cholesterol) nadat zij gedurende 60 dagen sinaasappelsap dronken [3,9].

Appel

In Nederland zijn appels de derde bron voor de bevolking om flavonoïdenbinnen te krijgen. De appel is goed als je wilt afvallen, de appel werkt bloeddruk verlagend en kan zelfs de kans op kanker verminderen daarbij heeft het ook nog andere voordelen.

Walnoten

In vergelijking met andere noten hebben walnoten de meeste antioxidanten. Deze kunnen cellen in het menselijk lichaam beschermen tegen vrije radicalen. In walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Heb je regelmatig last van obstipatie? Walnoten kunnen daar bij helpen. Door de vezelrijke walnoot dagelijks aan je dieet toe te voegen, zal je stoelgang verbeteren. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat dagelijks een handje walnoten eten ook helpt tegen stress en een hoge bloeddruk. Proefpersonen die een dieet volgden met walnoten op het menu bleken beter op stress te reageren.

Andere gezonde recepten met veel vitamine c

Tofu Spinazie Gehaktballen
Tofu Spinazie Gehaktballen
Romige Knoflook Gort
Romige Knoflook Gort
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Snijbiet En Zoete Aardappelgratin
Snijbiet En Zoete Aardappelgratin

Maandag 15-04-2024

Spruitjesblaadjes Met Sjalotten En Gedroogde Krenten
Spruitjesblaadjes Met Sjalotten En Gedroogde Krenten

Zaterdag 13-04-2024

Broccoli Met Citroen Tahinisaus
Broccoli Met Citroen Tahinisaus

Woensdag 10-04-2024

Pompoen Met Pompoenpesto
Pompoen Met Pompoenpesto

Dinsdag 09-04-2024

Broccoli Walnoot Brain Booster
Broccoli Walnoot Brain Booster

Zondag 07-04-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu