Pompoen Met Pompoenpesto

POMPOEN MET POMPOENPESTO

Pompoen Met Pompoenpesto

Pompoen Met Pompoenpesto

Voor voor 4 personen
Met veel Beta-caroteen, veel Magnesium, weinig Zout en weinig Totaal vet

Pompoenpitten zijn een goede bron van omega-3-vetten en zijn rijk aan zink, Calcium en IJzer. Hun smaak en knapperigheid complimenteren de geroosterde pompoen.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen, gepeld, ontpit en in blokjes van 1/2 cm gesneden
  • 1/2 kopje rauwe pompoenpitten, geroosterd *
  • Koriander 1/4 kop
  • 1 1/2 theelepels vers citroensap
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 1/4 kop soja, hennep- of amandelmelk
  • 1/4 theelepel zwarte peper


Instructies

Verwarm de oven voor op 220 graden. Met keukenrol, verspreid een kleine hoeveelheid olijfolie in de bakvorm. Spreid pompoen in een enkele laag en bak ze, af en toe draaien, tot ze goudbruin zijn op de randen, ongeveer 30 minuten. Mix geroosterde, gekoelde zaden in een keukenmachine met koriander, citroensap, knoflook, koriander, sojamelk en zwarte peper tot een grove pasta. besprenkel pompoen met pesto. Serveer onmiddellijk. * Rooster pompoenpitten in een grote, zware koekenpan op matig hoog vuur, regelmatig roeren, tot de zaden gepoft zijn en beginnen te kleuren, 2 tot 4 minuten. Breng over naar een grote plaat en koel af.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 484 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Pompoen Met Pompoenpesto

Pompoen

Pompoen is rijk aan vitaminen A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Een zeer hoog gehalte aan vitamine A en aan antioxidanten (vitaminen C en E) zorgt voor een sterk immuunsysteem en verkleint de kans op welvaartziekten.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Koriander

Koriander is ontstekingsremmend, heeft een bacterie- en schimmelremmende werking (Omura et al. 1995; 1996), kan helpen ter behandeling van angsten en slapeloosheid, is een diureticum (dat wil zeggen, het bevordert de vochtafdrijving via de urine), bevordert de spijsvertering, lijkt een rol te kunnen spelen bij de behandeling van diabetes (British Journal of Nutrition, 2007) en kan een cholesterolverlagende werking hebben (Plant Foods for Human Nutrition, 1997). Naast de brede geneeskrachtige werking is koriander vooral bekend vanwege haar ontgiftende eigenschappen.

Pompoenpitten

Pompoenpitten bevatten veel antioxidanten zoals carotenoïden en vitamine E (4, 5, 6). Antioxidanten kunnen ontstekingen verminderen en je cellen tegen schadelijke vrije radicalen beschermen. Daarom kan voeding met antioxidanten helpen beschermen tegen veel verschillende ziekten (7). Er wordt verondersteld dat de hoge dosering antioxidanten in pompoenpitten voor een gedeelte verantwoordelijk zijn voor hun positieve gezondheidseffect.

Citroen

Uit onderzoek blijkt dat citroensap ook de bacteriën vernietigt van malaria, cholera, difterie, tyfus en andere dodelijke ziektes. De vitamine C in citroenen neutraliseert vrije radicalen. Dit zijn schadelijke deeltjes die veroudering en ziekte veroorzaken. Citroenschil bevat tangeretine dat helpt tegen hersenkwalen zoals de ziekte van Parkinson. Citroen bevat ook rutine. Rutine werkt heilzaam bij oogkwalen, zoals aandoeningen van het netvlies door suikerziekte. Bovendien werkt citroen (net als andere citrusvruchten, overigens) ontstekingsremmend.

Andere gezonde recepten met veel beta-caroteen

Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Kokosgemberkool Met Sesam-korst Tempeh
Kokosgemberkool Met Sesam-korst Tempeh
Gebakken Tofu Met Champignonsaus
Gebakken Tofu Met Champignonsaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Bonenpasta Met Langzaam Geroosterde Tomaten, Aubergine En Pistache Muntsalsa
Bonenpasta Met Langzaam Geroosterde Tomaten, Aubergine En Pistache Muntsalsa

Donderdag 25-04-2024

Pompoen Met Appels En Pecannoten
Pompoen Met Appels En Pecannoten

Maandag 22-04-2024

Zwarte Boonspaghetti En Groenten Met Thaise Kokosnotensaus
Zwarte Boonspaghetti En Groenten Met Thaise Kokosnotensaus

Zaterdag 20-04-2024

Plantaardige Lasagne
Plantaardige Lasagne

Donderdag 18-04-2024

Bloemkool, Spinazie Puree
Bloemkool, Spinazie Puree "aardappelen"

Woensdag 17-04-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu