Pompoen Met Appels En Pecannoten
Voor voor 4 personen
Met veel Magnesium, veel Vezels, weinig Zout en weinig Koolhydraten
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 1 middelgrote appel, in stukjes gesneden
- 1/2 kop rauwe pecannoten, fijngehakt
- 1/4 kopje rozijnen of krenten
- kaneel, naar smaak
Instructies
Snijd pompoen doormidden en verwijder zaadjes. Leg ze op zijn kop in een bakblik. Voeg 1/8 cm water toe. Bedek het bakblik losjes met aluminiumfolie. Bak gedurende 30 minuten op 180 graden. Meng intussen appels, pecannoten en rozijnen in een kleine kom. Haal de pompoen uit de oven en plaats het appelmengsel in een uitgeholde pompoen. Bestrooi met kaneel. Bedek losjes met folie en bak nog eens 30 minuten, of tot pompoen en appels zacht zijn.
Voedingswaarde per persoon
- Calorieën 188
- Eiwit 3 g
- Koolhydraten 27 g
- Totaal vet 10 g
- Verzadigd vet 0,9 g
- Cholesterol 0 mg
- Zout 4 mg
- Vezels 5 g
- Beta-caroteen 258 μg
- Vitamine C 15 mg
- Calcium 62 mg
- IJzer 1,5 mg
- Folaat 24 μg
- Magnesium 57 mg
- Zink 0,8 mg
- Selenium 1.1 μg
Over de ingrediënten van de Pompoen Met Appels En Pecannoten
Pecannoten

Pecannoten bevatten in vergelijking tot andere noten relatief veel vitaminen. Het percentage vitamine E, gemeten volgens de standaardmethode van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) is uitzonderlijk hoog. In een ons pecannoten zit maar liefst 163% van de ADH aan vitamine E. Bij dat indrukwekkende getal houdt de voedingswaarde geenszins op. Er bevindt zich in een ons pecannootjes nog eens 55% van de ADH aan thiamine of B1. Andere vitaminen die zich mogen verheugen door aanwezigheid in pecannoten zijn: pantotheenzuur of B5 (17% ADH), pyridoxine of B6 (16% ADH), riboflavine of B2 (10% ADH), niacine of B3 (7% ADH) en foliumzuur of B11 (6% ADH). De percentages voor vitamine A en C zijn allebei 2% van de ADH.
Rozijnen

Er zitten veel goede vitamines in rozijnen zoals vitamine B. Ook bevatten ze polyfenolen, wat plantaardige componenten zijn. Beide zijn goed voor onze hart en bloedvaten. Er zit ook kalium en borium in rozijnen, deze laatste is een mineraal dat de botten verstevigd.
Appel

In Nederland zijn appels de derde bron voor de bevolking om flavonoïdenbinnen te krijgen. De appel is goed als je wilt afvallen, de appel werkt bloeddruk verlagend en kan zelfs de kans op kanker verminderen daarbij heeft het ook nog andere voordelen.
Kaneel

Kaneel wordt al eeuwenlang gebruikt in de geneeskunde. Denk bijvoorbeeld aan de bestrijding van verkoudheid, diarree, misselijkheid, winderigheid, menstruatiepijnen en zelfs tegen koude voeten. Jazeker, ook tegen koude voeten, want kaneel verwarmt je lichaam! Kaneel is eigenlijk een algemeen toepasbaar medicijn wat je heel erg breed in kunt zetten. Je krijgt eenvoudigweg meer energie nadat je kaneel hebt gegeten.
Pompoen

Pompoen is rijk aan vitaminen A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Een zeer hoog gehalte aan vitamine A en aan antioxidanten (vitaminen C en E) zorgt voor een sterk immuunsysteem en verkleint de kans op welvaartziekten.
Krenten

Er zitten veel goede vitamines in rozijnen zoals vitamine B. Ook bevatten ze polyfenolen, wat plantaardige componenten zijn. Beide zijn goed voor onze hart en bloedvaten. Er zit ook kalium en borium in rozijnen, deze laatste is een mineraal dat de botten verstevigd.