Paksoi En Bonenmoes

PAKSOI EN BONENMOES

Paksoi En Bonenmoes

Voor voor 6 personen
Met veel Folaat, veel Zink, weinig Zout en weinig Totaal vet

Ingrediënten

  • 1 kop gedroogde pruimen, gedrenkt in water gedurende ten minste 1 uur, in kleine stukjes gesneden
  • 2 pond paksoi, gehakt
  • 1 blik bruine bonen, uitgelekt
  • 1 blik aduki (adzuki) bonen, uitgelekt
  • 1/4 kopje vers citroensap
  • 1/2 theelepel gedroogde dille
  • 1/2 kopje licht geroosterde pijnboompitten of gesnipperde amandelen


Instructies

Bak 'de eerste zes ingrediënten samen met het gedroogde pruim water gedurende 10 minuten of tot paksoi gaar is. Bestrooi het gerecht voor het serveren met geroosterde noten. Dit kan worden geserveerd als een bijgerecht of op bruine rijst, quinoa of bulgar als een hoofdgerecht.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 483 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Paksoi En Bonenmoes

Paksoi

Paksoi is een groente die meer vitaminen kent dan menig andere groente. Het behoort tot de meeste gezonde groenten die er zijn. Paksoi bevat zeer veel vitamine C 100 gram van deze grootbladige groente is genoeg voor 75% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan vitamine C.

Bonen

Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten veel vezels.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Andere gezonde recepten met veel folaat

Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Romige Knoflook Gort
Romige Knoflook Gort
Pompoen Met Appels En Pecannoten
Pompoen Met Appels En Pecannoten

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Balsamico Portobello En Aubergines
Balsamico Portobello En Aubergines

Dinsdag 23-04-2024

Bonenpasta Fagioli
Bonenpasta Fagioli

Zondag 21-04-2024

Chili Taart Met Maïsbrood Topping
Chili Taart Met Maïsbrood Topping

Donderdag 18-04-2024

Asperges Met Sinaasappel Dressing En Walnoten
Asperges Met Sinaasappel Dressing En Walnoten

Maandag 15-04-2024

Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Zomers Maïs En Tomaat Gerecht

Zaterdag 13-04-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu