Paksoi En Bonenmoes
Voor voor 6 personen
Met veel Folaat, veel Zink, weinig Zout en weinig Totaal vet
Ingrediënten
- 1 kop gedroogde pruimen, gedrenkt in water gedurende ten minste 1 uur, in kleine stukjes gesneden
- 2 pond paksoi, gehakt
- 1 blik bruine bonen, uitgelekt
- 1 blik aduki (adzuki) bonen, uitgelekt
- 1/4 kopje vers citroensap
- 1/2 theelepel gedroogde dille
- 1/2 kopje licht geroosterde pijnboompitten of gesnipperde amandelen
Instructies
Bak 'de eerste zes ingrediënten samen met het gedroogde pruim water gedurende 10 minuten of tot paksoi gaar is. Bestrooi het gerecht voor het serveren met geroosterde noten. Dit kan worden geserveerd als een bijgerecht of op bruine rijst, quinoa of bulgar als een hoofdgerecht.
Voedingswaarde per persoon
Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 483 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Over de ingrediënten van de Paksoi En Bonenmoes
Paksoi
Paksoi is een groente die meer vitaminen kent dan menig andere groente. Het behoort tot de meeste gezonde groenten die er zijn. Paksoi bevat zeer veel vitamine C 100 gram van deze grootbladige groente is genoeg voor 75% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan vitamine C.
Bonen
Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten veel vezels.
Ui
In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.