Nootachtige Groene Bonen Schotel

NOOTACHTIGE GROENE BONEN SCHOTEL

Nootachtige Groene Bonen Schotel

Nootachtige Groene Bonen Schotel

Voor voor 6 personen
Met veel Magnesium, veel Eiwit, weinig Verzadigd vet en weinig Koolhydraten

De old-school pan met bonen die op zoveel vakantietafels staat, is niet zo gezond. Probeer deze optie, die is veel beter voor u met echte champignons en uien.

Ingrediënten

  • 2 pond verse groene bonen, uiteinden getrimd
  • 80 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 kop rauwe amandelen
  • 1 kop ongezoete soja, hennep- of amandelmelk, of meer indien nodig om de consistentie aan te passen
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zoutarme soyasaus
  • 1/8 theelepel zwarte peper, of naar smaak
  • 1/8 theelepel cayennepeper
  • 1/4 kop volkoren broodkruimels


Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Blancheer de groene bonen in kokend water gedurende 5 minuten. Giet de groene bonen af ​​en plaats ze in een licht geoliede braadpan. Verwarm 2 eetlepels water in een koekenpan en bak de champignons en uien tot de champignons het grootste deel van hun vloeistof hebben verloren. Voeg hhet gekookte paddenstoel / uienmengsel toe aan groene bonen. Plaats ondertussen de overige ingrediënten behalve broodkruimels in een krachtige blender en meng tot een gladde massa. Giet de saus over bonen en champignons. Top het af met broodkruimels. Bak onbedekt op 180 graden tot hij bubbelt, ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 237
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Totaal vet 13,1 g
  • Verzadigd vet 1,1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Zout 84 mg
  • Vezels 8,8 g
  • Beta-caroteen 698 μg
  • Vitamine C 20 mg
  • Calcium 137 mg
  • IJzer 3,4 mg
  • Foliumzuur 88 μg
  • Magnesium 122 mg
  • Zink 1,5 mg
  • Selenium 4,7 μg

Over de ingrediënten van de Nootachtige Groene Bonen Schotel

Champignons

De witte champignons, die het meest gegeten worden (die in die blauwe bakjes) zijn ook heel gezond. Het is niet voor niets een supergroente want ze bevatten 12 keer meer antioxidanten dan andere groenten. Bovendien bevatten deze champignons de stof: L-ergotioneine, waarmee beschadigde cellen kunnen worden hersteld. Last but not least is vastgesteld dat ‘gewone’ champignons ook nog eens het risico op borstkanker kan verkleinen. Champignons zitten vol mineralen als kalium, fosfor, koper, vezels, vitaminen als vit B2. B3, foliumzuur(B11) en selenium. Zijn een bron van ergosterol dat een voorloper is van vitamine D. verder zijn ze vet/cholesterolvrij en zoutarm.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Amandelmelk

Amandelen hebben een gunstig (verlagend) effect op het cholesterolgehalte. Hoe komt dat? Doordat amandelen vol zitten met plantensterolen: stofjes die de opname van cholesterol door de darmen tegengaan. Maar dat is nog niet alles. Amandelen zijn een bron van vitamine E, in een vorm die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Als je iedere dag 30 gram amandelen eet, kom je aan 33% van je dagelijkse behoefte aan vitamine E. Later in dit artikel geven we je een aantal opties om gemakkelijk aan dit streven te komen. Verder zijn amandelen regelrechte vezelbommetjes en bevatten ze veel proteïnes, omega 3 en onverzadigde vetzuren.

Amandelen

Amandelen hebben een gunstig (verlagend) effect op het cholesterolgehalte. Hoe komt dat? Doordat amandelen vol zitten met plantensterolen: stofjes die de opname van cholesterol door de darmen tegengaan. Maar dat is nog niet alles. Amandelen zijn een bron van vitamine E, in een vorm die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Als je iedere dag 30 gram amandelen eet, kom je aan 33% van je dagelijkse behoefte aan vitamine E. Later in dit artikel geven we je een aantal opties om gemakkelijk aan dit streven te komen. Verder zijn amandelen regelrechte vezelbommetjes en bevatten ze veel proteïnes, omega 3 en onverzadigde vetzuren.

Bonen

Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten veel vezels.

Andere gezonde recepten met veel magnesium

Kaneel Geroosterde Wortels
Kaneel Geroosterde Wortels
Asperges Met Sinaasappelsaus
Asperges Met Sinaasappelsaus
Gebakken Kerstomaatjes
Gebakken Kerstomaatjes

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Snijbiet En Zoete Aardappelgratin
Snijbiet En Zoete Aardappelgratin

Dinsdag 19-11-2019

Szechuan Pasta Met Broccoli
Szechuan Pasta Met Broccoli

Zondag 17-11-2019

Kokoskerrie Met Broccoli En Peultjes
Kokoskerrie Met Broccoli En Peultjes

Zaterdag 16-11-2019

Gebakken Falafel
Gebakken Falafel

Vrijdag 15-11-2019

Aubergine Roll Ups
Aubergine Roll Ups

Woensdag 13-11-2019

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu