Met Balsamico-geglazuurde Asperges

MET BALSAMICO-GEGLAZUURDE ASPERGES

Met Balsamico-geglazuurde Asperges

Met Balsamico-geglazuurde Asperges

Voor voor 4 personen
Met veel IJzer, veel Foliumzuur, weinig Koolhydraten en weinig Calorieën

Probeer deze balsamico-geglazuurde asperges en ontdek hoe een supereenvoudige balsamico-azijn een geheel nieuwe dimensie van smaak aan uw groenten kan toevoegen.

Ingrediënten

  • 1/3e kop azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel gehakte verse marjolein of 1 theelepel gedroogd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 pond asperges
  • 1 kleine rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1/4 kopje pecannoten of walnoten, licht geroosterd en gehakt


Instructies

Doe azijn in een kleine pan en laat het op middelhoog vuur koken tot het siroopachtig is, ongeveer 3 minuten. Giet azijn in een grote kom en klop er mosterd, marjolein en knoflook in. Stoom asperges in grote pan tot ze zacht zijn, ongeveer 4 minuten. Afspoelen met koud water. Voeg asperges en paprika toe aan de dressing en meng goed. Bestrooi met pecannoten of walnoten.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 121
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 15 g
  • Suikers 9 g
  • Totaal vet 5.4 g
  • Verzadigd vet 0,5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Zout 55 mg
  • Vezels 6 g
  • Beta-caroteen 1329 μg
  • Vitamine C 37 mg
  • Calcium 73 mg
  • IJzer 5,5 mg
  • Foliumzuur 129 μg
  • Magnesium 47 mg
  • Kalium 560 mg
  • Zink 1,6 mg
  • Selenium 6,9 μg

Over de ingrediënten van de Met Balsamico-geglazuurde Asperges

Paprika

Paprika is een groente en is daarom goed voor je gezondheid. Net als andere groentesoorten bevat paprika veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Rode paprika bevat 2 maal zoveel vitamine C als groene paprika. Ook is de rode wat zoeter.

Mosterd

Mosterdzaad bevat de mineralen seleen, fosfor, mangaan en magnesium. Voorts is het een bron van tryptofaan, wat een essentieel aminozuur is. Er zitten zelfs omega3-vetten in. Dat zijn de gezonde vetten waarvan je helemaal niet aankomt. Mosterdzaad is juist een afslanker. Het bevordert de verbranding van vetten in het lichaam, de hydrolyse. Het kan dus geen kwaad om mosterd op je kaas te doen. Er zitten wel allerlei vitaminen in mosterd zoals vitaminen uit het B-complex en vitamine K maar de hoeveelheid is relatief weinig. Toch zorgen deze vitaminen voor de algehele gezondheidsbevorderende werking van mosterd.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Azijn

Azijn kan ook gebruikt worden bij lichamelijke klachten en ongemakken. Azijn staat bekend om zijn antischimmel en ontsmettende werking en kan daarom gebruikt worden bij allerlei kwalen, zoals: Aambeien, Acne, Blauwe plekken, Droge mond, Galbulten, Hik, Hoofdluis, Luieruitslag, Maag- en darmstoornissen, Oorproblemen, Psoriasis, Roos, Steken en beten, Transpiratiegeur, Vet haar, Wratten, Zonnebrand en Zweetvoeten.

Asperges

Asperges bevatten veel vitame K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Daarmee zijn asperges gezond voor het hele lijf. Van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid en van haar tot botten… asperges zorgen overal voor.

Pecannoten

Pecannoten bevatten in vergelijking tot andere noten relatief veel vitaminen. Het percentage vitamine E, gemeten volgens de standaardmethode van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) is uitzonderlijk hoog. In een ons pecannoten zit maar liefst 163% van de ADH aan vitamine E. Bij dat indrukwekkende getal houdt de voedingswaarde geenszins op. Er bevindt zich in een ons pecannootjes nog eens 55% van de ADH aan thiamine of B1. Andere vitaminen die zich mogen verheugen door aanwezigheid in pecannoten zijn: pantotheenzuur of B5 (17% ADH), pyridoxine of B6 (16% ADH), riboflavine of B2 (10% ADH), niacine of B3 (7% ADH) en foliumzuur of B11 (6% ADH). De percentages voor vitamine A en C zijn allebei 2% van de ADH.

Andere gezonde recepten met veel ijzer

Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Gestoofde Paksoi
Gestoofde Paksoi

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Kaneel Geroosterde Wortels
Kaneel Geroosterde Wortels

Donderdag 16-01-2020

Pompoen Met Appels En Pecannoten
Pompoen Met Appels En Pecannoten

Woensdag 15-01-2020

Gebakken Aubergine Met Pepers
Gebakken Aubergine Met Pepers

Zondag 12-01-2020

Cubaanse Zwarte Bonen
Cubaanse Zwarte Bonen

Zaterdag 11-01-2020

Gebakken Falafel
Gebakken Falafel

Donderdag 09-01-2020

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu