Kokoskerrie Met Broccoli En Peultjes

KOKOSKERRIE MET BROCCOLI EN PEULTJES

Kokoskerrie Met Broccoli En Peultjes

Kokoskerrie Met Broccoli En Peultjes

Voor voor 4 personen
Met veel Vitamine C, veel Magnesium, weinig Zout en weinig Koolhydraten

Gember, kokosnoot, limoen en een vleugje cayennepeper geven deze curry zijn heerlijke smaak. Serveer het met wilde rijst voor een onvergetelijk diner dat binnen enkele minuten klaar is.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 1/2 kop in blokjes gesneden wortelen
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • 6 kopjes broccoliroosjes
  • 1 1/2 kopjes tomaatblokjes
  • 2 kopjes bouillon
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/8 theelepel gemalen cayennepeper, of naar smaak
  • 1 1/2 kopjes lichte kokosmelk
  • 1 eetlepel limoensap
  • 170 gram peultjes, getrimd
  • 4 kopjes gekookt volkoren granen zoals quinoa, wilde rijst of farro


Instructies

Verwarm 1/4 kopje water in een grote soeppan en voeg ui, knoflook, gember, wortels en zwarte peper toe. Laat het bakken gedurende 5 minuten of tot de groenten zachter worden. Voeg broccoli, tomaten, groentenbouillon, kerriepoeder en cayennepeper toe, breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat het 10 minuten stoven. Voeg kokosmelk, limoensap en peultjes toe, laat sudderen, dek af en kook nog eens 5 minuten. Serveer met quinoa, wilde rijst, farro of andere volkoren granen. Opmerking: kies tomatenproducten die zijn verpakt in BPA-vrije pakken.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 363
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 53 g
  • Totaal vet 12,7 g
  • Verzadigd vet 8.4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Zout 147 mg
  • Vezels 10.6 g
  • Beta-caroteen 2351 μg
  • Vitamine C 162 mg
  • Calcium 158 mg
  • IJzer 6,4 mg
  • Foliumzuur 189 μg
  • Magnesium 165 mg
  • Zink 2,7 mg
  • Selenium 4.6 μg

Over de ingrediënten van de Kokoskerrie Met Broccoli En Peultjes

Peper

Zwarte peper werd al in het oude India gebruikt als middeltje tegen allerlei aandoeningen, waaronder keelontstekingen en problemen met de spijsvertering. Ook bij de Romeinen en de Grieken was de peperkorrel populair om zijn medicinale eigenschappen – en veel van deze oude geneeskunde wordt door de hedendaagse wetenschap ondersteund.

Gember

Er wordt veel beweerd over gember. Van het verlichten van menstruatiepijn tot het idee dat het kan helpen bij de behandeling van kanker, diabetes of reuma: gember zou verschillende effecten op de gezondheid hebben. Dit zou onder andere komen door stoffen in gember met een anti-oxidatieve of ontstekingsremmende werking.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Broccoli

Het mag duidelijk zijn dat broccoli echt heel goed is voor je gezondheid. Sulforafaan is hierbij de belangrijkste stof, maar er zit zoveel meer goeds in broccoli: vitamine A, C, E en K; mineralen zoals calcium en fosfor; oplosbare vezels en waarschijnlijk een hele hoop voedingsstoffen die nog ontdekt moeten worden. Een natuurlijke superfood dus die best wekelijks op tafel mag staan.

Wortel

Betacaroteen is een pro-vitamine A, dat wil zeggen dat betacaroteen het lichaam helpt bij het omzetten van vitamine A. dus zonder betacaroteen heeft het lichaam weinig aan vitamine A. Daarbij is uit onderzoek gebleken dat betacaroteen een goede antioxidant is en je helpt in het bestrijden van vrije radicalen.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Andere gezonde recepten met veel vitamine c

Tofu Spinazie Gehaktballen
Tofu Spinazie Gehaktballen
Romige Knoflook Gort
Romige Knoflook Gort
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Kaneel Geroosterde Wortels
Kaneel Geroosterde Wortels

Donderdag 30-03-2023

Boon Enchiladas
Boon Enchiladas

Woensdag 29-03-2023

Boerenkool Met Champignon-Alfredo-saus
Boerenkool Met Champignon-Alfredo-saus

Zondag 26-03-2023

Broccoliquiche Met Aquafaba
Broccoliquiche Met Aquafaba

Donderdag 23-03-2023

Romige Risotto Van Gerst Met Tomaten En Erwten
Romige Risotto Van Gerst Met Tomaten En Erwten

Maandag 20-03-2023

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu