Kokosgemberkool Met Sesam-korst Tempeh
Voor voor 4 personen
Met veel Calcium, veel Magnesium, weinig Suikers en weinig Koolhydraten
Deze gebakken tempehblokjes met sesamkorst werken uitzonderlijk goed als ze worden geserveerd op een bedje van geslonken boerenkool met kokos, gember en limoen. Tempeh heeft een milde, nootachtige smaak. Het is gemaakt van gekookte en licht gefermenteerde sojabonen die tot een plak zijn gevormd.
Ingrediënten
Notice: unserialize(): Error at offset 409 of 681 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 55
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 58
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 58
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 76
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 76
Instructies
Om tempeh te maken, combineer groentenbouillon, azijn, zoutarme soyasaus, knoflook en gemalen rode peper in een kom. Voeg tempeh blokjes toe en marineer gedurende minstens 60 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Combineer gemalen sesamzaad, maïsmeel en Edelgist in een ondiepe schaal. Verwijder tempeh uit de marinade en besprenkel het met het sesamzaadmengsel. Leg ze op een licht geoliede bakplaat en bak ze 13 minuten of tot ze lichtbruin zijn en af ​​en toe draaien. Maak ondertussen de boerenkool klaar door 2 eetlepels kokosmelk in een grote bakpan te verwarmen. Voeg gember toe en bak gedurende een minuut. Voeg boerenkool en een kwart kopje kokosmelk toe en bak gedurende 2 minuten. Voeg het resterende 1/4 kopje kokosmelk toe, dek af en kook nog eens 4 minuten tot de bladeren zijn geslonken. Roer het limoensap erdoor. Serveer tempeh-vierkanten op een bedje van geslonken boerenkool. Opmerking: om je eigen kokosmelk te maken, meng 4 kopjes water en 2 kopjes ongezoete, gesnipperde kokosnoot in een krachtige blender tot een gladde en romige mix.
Voedingswaarde per persoon
Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 540 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109