Gebakken Kerstomaatjes

GEBAKKEN KERSTOMAATJES

Gebakken Kerstomaatjes

Gebakken Kerstomaatjes

Voor voor 4 personen
Met veel Vitamine C, veel Magnesium, weinig Zout en weinig Koolhydraten

Op zoek naar een andere manier om verse cherry tomaatjes te serveren? Probeer ze te bakken - het concentreert de smaak en intensiveert hun zoetheid.

Ingrediënten

  • 600 gram cherry tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 kopje walnoten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1/4 kopje water
  • 1 theelepel tomatenpurree, aangepast aan de smaak
  • 2 theelepels Edelgist
  • 1 kopje rucola


Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de tomaten op een bakplaat. Rooster gedurende 15 minuten of tot ze zacht zijn. Meng ondertussen de resterende ingrediënten in een krachtige blender en verwerk tot een gladde massa. Meng tomaten met de gewenste hoeveelheid dressing en serveer onmiddellijk. Overgebleven dressing kan worden gebruikt om soepen of andere gerechten op smaak te brengen.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 70
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 9 g
  • Totaal vet 3 g
  • Verzadigd vet 0,3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Zout 13 mg
  • Vezels 2,5 g
  • Beta-caroteen 741 μg
  • Vitamine C 22 mg
  • Calcium 34 mg
  • IJzer 0,8 mg
  • Foliumzuur 34 μg
  • Magnesium 30 mg
  • Zink 0,7 mg
  • Selenium 0.4 μg

Over de ingrediënten van de Gebakken Kerstomaatjes

Balsamico

Balsamico azijn bevat polyfenolen, die zijn krachtige antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen externe en interne schadelijke factoren die onze cellen en weefsels kunnen beschadigen. Wanneer het oxideringsproces in het menselijk lichaam, induceert de vorming van vrije radicalen die kunnen veranderen of vernietigen celmembranen en leiden tot vroegtijdige veroudering, DNA mutatie, aderverkalking, of kanker. Polyfenolen in balsamicoazijn kunnen deze vrije radicalen te vernietigen en helpt ons lichaam bij het bestrijden hart-en vaatziekten en potentieel dodelijke ziekten, door verbetering van het immuunsysteem.

Balsamicoazijn

Balsamico azijn bevat polyfenolen, die zijn krachtige antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen externe en interne schadelijke factoren die onze cellen en weefsels kunnen beschadigen. Wanneer het oxideringsproces in het menselijk lichaam, induceert de vorming van vrije radicalen die kunnen veranderen of vernietigen celmembranen en leiden tot vroegtijdige veroudering, DNA mutatie, aderverkalking, of kanker. Polyfenolen in balsamicoazijn kunnen deze vrije radicalen te vernietigen en helpt ons lichaam bij het bestrijden hart-en vaatziekten en potentieel dodelijke ziekten, door verbetering van het immuunsysteem.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Azijn

Azijn kan ook gebruikt worden bij lichamelijke klachten en ongemakken. Azijn staat bekend om zijn antischimmel en ontsmettende werking en kan daarom gebruikt worden bij allerlei kwalen, zoals: Aambeien, Acne, Blauwe plekken, Droge mond, Galbulten, Hik, Hoofdluis, Luieruitslag, Maag- en darmstoornissen, Oorproblemen, Psoriasis, Roos, Steken en beten, Transpiratiegeur, Vet haar, Wratten, Zonnebrand en Zweetvoeten.

Walnoten

In vergelijking met andere noten hebben walnoten de meeste antioxidanten. Deze kunnen cellen in het menselijk lichaam beschermen tegen vrije radicalen. In walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Heb je regelmatig last van obstipatie? Walnoten kunnen daar bij helpen. Door de vezelrijke walnoot dagelijks aan je dieet toe te voegen, zal je stoelgang verbeteren. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat dagelijks een handje walnoten eten ook helpt tegen stress en een hoge bloeddruk. Proefpersonen die een dieet volgden met walnoten op het menu bleken beter op stress te reageren.

Edelgist

De B-vitamines in edelgist dragen bij aan het vergroten van de weerstand, het versterken van het metabolisme, het gezonder maken van de huid en het haar. Vitamine B6 zorgt voor vermindering van vermoeidheid. Edelgistvlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten en daarmee een mooie toevoeging voor iemand die veganistisch eet. Kortom: als je genoeg edelgist eet, krijg je vanzelf een prachtige huid, keiharde nagels en lang glanzend haar.

Andere gezonde recepten met veel vitamine c

Tofu Spinazie Gehaktballen
Tofu Spinazie Gehaktballen
Romige Knoflook Gort
Romige Knoflook Gort
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Kaneel Geroosterde Wortels
Kaneel Geroosterde Wortels

Vrijdag 15-11-2019

Andijvie En Bonen
Andijvie En Bonen

Dinsdag 12-11-2019

Spruitjes Met Kikkererwten-saus
Spruitjes Met Kikkererwten-saus

Maandag 11-11-2019

Artisjok Linzen Brood
Artisjok Linzen Brood

Vrijdag 08-11-2019

Bonenpasta Met Langzaam Geroosterde Tomaten, Aubergine En Pistache Muntsalsa
Bonenpasta Met Langzaam Geroosterde Tomaten, Aubergine En Pistache Muntsalsa

Donderdag 07-11-2019

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu