Gebakken Boerenkool En Koolschotel

GEBAKKEN BOERENKOOL EN KOOLSCHOTEL

Gebakken Boerenkool En Koolschotel

Gebakken Boerenkool En Koolschotel

Voor voor 6 personen
Met veel Calcium, veel Zink, weinig Verzadigd vet en weinig Koolhydraten

Iedereen houdt van een dampende ovenschotel recht uit de oven en als het over voedselrijke kool en kool beschikt, kun je je goed voelen over het eten ervan. Dit gerecht kan van tevoren worden samengesteld en vlak voor het opdienen worden verwarmd.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel zoutarme soyasaus
  • 1/2 kop kool, gehakt
  • 1 bos boerenkool, harde stengels verwijderd en bladeren gehakt
  • 2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gram zijden tofu
  • 1/4 kopje ongezoete soja, hennep- of amandelmelk
  • 1/4 kop Edelgist
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 kopje rauwe amandelen of 1/4 kopje rauwe amandelboter


Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats 1/4 kopje water, uien en zoutarme soyasaus in een grote pan. Laat sudderen tot de ui zacht is, ongeveer 3 minuten. Voeg kool, boerenkool en wortels toe, bedek en laat ongeveer 12 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn, voeg indien nodig meer water toe. Zet opzij. Meng in een krachtige blender tofu, plantaardige melk, Edelgist, basilicum, oregano, paprika, knoflook en amandelen. Combineer met groenten en leg ze in een ovenschaal. Bak ongeveer 15 minuten of tot het erdoor verwarmd is en de bovenkant licht knapperig is.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 536 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Gebakken Boerenkool En Koolschotel

Boerenkool

Dankzij de omega 3- en omega 6-vetzuren draagt het eten van boerenkool bij aan een gezond hart. Volgens onderzoek van het American Heart Assocation dat in 2009 werd gepubliceerd blijkt dat omega 6-vetzuren de kans op het krijgen van coronaire hartziektes doet verkleinen.Ook het kalium in boerenkool draagt bij aan een gezond hart. Kalium kan voor een lagere bloeddruk zorgen en kan de kans op het krijgen van hart- en vaatziektes verminderen.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Kool

Vrijwel alle koolsoorten zijn rijk aan vitamines en mineralen. De soort en hoeveelheid vitamines en mineralen wisselt per koolsoort. Zo bevat rode kool veel vitamine A, B en vooral C, maar ook ijzer en calcium. En is boerenkool rijk aan vitamine A, B2, B6, C, foliumzuur en calcium. In savooiekool zit veel kalium, beta-caroteen en foliumzuur. Allemaal stoffen die je elke dag nodig hebt en die de kans dat je ziek wordt helpen verkleinen.

Tofu

Op het gebied van vitaminen zitten er wel een aantal in tofu, maar deze zijn niet in dergelijke hoeveelheden dat ze een grote bijdrage hebben aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. In 100 gram tofu zit 5% van de ADH van vitamine B9. Vitamine B1, B2 en B6 zijn allen goed voor 4%. Voor mineralen ligt het wat beter voor tofu. Zo zit er 20% van het ADH aan calcium in. Voor magnesium is dit 31%, gevolgd door selenium met 14% en fosfor met 12%. Als laatste zit er voor 11% van de ADH aan koper in.

Wortel

Betacaroteen is een pro-vitamine A, dat wil zeggen dat betacaroteen het lichaam helpt bij het omzetten van vitamine A. dus zonder betacaroteen heeft het lichaam weinig aan vitamine A. Daarbij is uit onderzoek gebleken dat betacaroteen een goede antioxidant is en je helpt in het bestrijden van vrije radicalen.

Andere gezonde recepten met veel calcium

Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Gebakken Kerstomaatjes
Gebakken Kerstomaatjes
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Bloemkool Braadpan
Bloemkool Braadpan

Zaterdag 24-02-2024

Bloemkool En Groene Erwt Kerrie
Bloemkool En Groene Erwt Kerrie

Vrijdag 23-02-2024

Bloemkool, Spinazie Puree
Bloemkool, Spinazie Puree "aardappelen"

Dinsdag 20-02-2024

Spruitjes Polonaise
Spruitjes Polonaise

Zaterdag 17-02-2024

Gebakken Bloemkoolpasteitjes
Gebakken Bloemkoolpasteitjes

Donderdag 15-02-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu