Gebakken Aubergine Met Pepers

GEBAKKEN AUBERGINE MET PEPERS

Gebakken Aubergine Met Pepers

Gebakken Aubergine Met Pepers

Voor voor 3 personen
Met veel Calcium, veel Vezels, weinig Totaal vet en weinig Koolhydraten

Aubergine liefhebbers zullen dit gezonde alternatief waarderen door de traditionele gefrituurde aubergine. Plakken aubergine worden gedoopt in volkoren broodkruimels, vervolgens gebakken en gegarneerd met paprika en tomatensaus.

Ingrediënten

  • 1 aubergine, gepeld en in schijfjes gesneden
  • 1 kop (100% volkoren) broodkruimels
  • 2 eetlepels Edelgist
  • 1/2 theelepel tomatenpurree
  • 1 kopje ongezoete soja , hennep- of amandelmelk
  • 1 rode of groene paprika, in plakjes gesneden
  • 3 kleine teentjes knoflook
  • 1 1/2 kopjes pastasaus


Instructies

Verwarm de oven tot 180 graden. wrijf de bakplaat lichtjes in met olijfolie. Combineer broodkruimels, Edelgist en kruiden. Doop aubergine in plantaardige melk en vervolgens in een broodkruimelmengsel. Plaats op bakplaat. Bak gedurende 40 minuten, draai na 15-20 minuten, voordat de bodem begint te bruinen. In een grote pan bak je de peper en knoflook tot peper zacht is. Roer de tomatensaus erdoor. Haal de aubergine uit de oven. Schik op een bord en bedek met tomatensaus en paprika's.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 519 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Gebakken Aubergine Met Pepers

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Edelgist

De B-vitamines in edelgist dragen bij aan het vergroten van de weerstand, het versterken van het metabolisme, het gezonder maken van de huid en het haar. Vitamine B6 zorgt voor vermindering van vermoeidheid. Edelgistvlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten en daarmee een mooie toevoeging voor iemand die veganistisch eet. Kortom: als je genoeg edelgist eet, krijg je vanzelf een prachtige huid, keiharde nagels en lang glanzend haar.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Paprika

Paprika is een groente en is daarom goed voor je gezondheid. Net als andere groentesoorten bevat paprika veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Rode paprika bevat 2 maal zoveel vitamine C als groene paprika. Ook is de rode wat zoeter.

Hennep

Hennep was vele duizenden jaren geleden één van de eerste voedselgewassen die de mens verbouwde en dat is niet voor niets. Het bevat vele belangrijke voedingsstoffen die met name in de zaden in zeer geconcentreerde vorm voorkomen. Zo vind je in de zaden een uitzonderlijke concentratie aan hoogwaardige (zogenoemde exogene) eiwitten, oliën waaronder omega-3, -6 en –9, een aantal mineralen waaronder magnesium, kalium, ijzer en koper, de vitamines C, E B1, B2, B3 en B6 en vezels.

Amandelmelk

Amandelen hebben een gunstig (verlagend) effect op het cholesterolgehalte. Hoe komt dat? Doordat amandelen vol zitten met plantensterolen: stofjes die de opname van cholesterol door de darmen tegengaan. Maar dat is nog niet alles. Amandelen zijn een bron van vitamine E, in een vorm die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Als je iedere dag 30 gram amandelen eet, kom je aan 33% van je dagelijkse behoefte aan vitamine E. Later in dit artikel geven we je een aantal opties om gemakkelijk aan dit streven te komen. Verder zijn amandelen regelrechte vezelbommetjes en bevatten ze veel proteïnes, omega 3 en onverzadigde vetzuren.

Andere gezonde recepten met veel calcium

Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Gebakken Kerstomaatjes
Gebakken Kerstomaatjes
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Asperges Met Sinaasappelsaus
Asperges Met Sinaasappelsaus

Donderdag 22-02-2024

Pittige Thaise Gestoofde Boerenkool En Tofu
Pittige Thaise Gestoofde Boerenkool En Tofu

Woensdag 21-02-2024

Chef-kok Frank's Artisjok Linzen Brood Met Pruimketchup
Chef-kok Frank's Artisjok Linzen Brood Met Pruimketchup

Zondag 18-02-2024

Broccoli En Shiitake Paddestoelen Met Thaise Pindasaus
Broccoli En Shiitake Paddestoelen Met Thaise Pindasaus

Donderdag 15-02-2024

Broccoli Met Knoflook
Broccoli Met Knoflook

Dinsdag 13-02-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu