Courgette Linguini

COURGETTE LINGUINI

Courgette Linguini

Courgette Linguini

Voor voor 2 personen
Met veel Vitamine C, veel Magnesium, weinig Totaal vet en weinig Zout

Dun gesneden courgette wordt gebruikt als pasta in dit verse gerecht dat barst van de smaak. Courgette noedels zijn licht, smakelijk en kunnen worden geserveerd met allerlei gezonde toppings.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgette of gele pompoen
  • 3 middelgrote verse tomaten
  • 9 stuks ongezouten, ongezuurde, gedroogde tomaten, gedrenkt in water
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 bladeren verse basilicum
  • 2 theelepels balsamico azijn


Instructies

Gebruik een dunschiller (of spiraalschaaf of gewone dunschiller) om lange, dunne reepjes courgette te maken en op twee borden te schikken. Hak de verse tomaten grof en plaats ze in een keukenmachine met gedroogde tomaten en water, knoflook, basilicum en azijn. Puls tot je de gewenste consistentie bereikt. Schep de saus over de courgettepasta.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 113
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 23 g
  • Totaal vet 1,4 g
  • Verzadigd vet 0,3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Zout 43 mg
  • Vezels 6 g
  • Beta-caroteen 1229 μg
  • Vitamine C 67 mg
  • Calcium 75 mg
  • IJzer 2,6 mg
  • Foliumzuur 85 μg
  • Magnesium 85 mg
  • Zink 1,3 mg
  • Selenium 0.8 μg

Over de ingrediënten van de Courgette Linguini

Basilicum

Basilicum is onder andere goed bij verkoudheid, iets waar we waarschijnlijk allemaal een dezer dagen tegenaan gaan lopen. Ook schijnt basilicum een ontspannende werking te hebben; in tijden van stress zou het je moeten helpen kalmeren. 

Pompoen

Pompoen is rijk aan vitaminen A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Een zeer hoog gehalte aan vitamine A en aan antioxidanten (vitaminen C en E) zorgt voor een sterk immuunsysteem en verkleint de kans op welvaartziekten.

Azijn

Azijn kan ook gebruikt worden bij lichamelijke klachten en ongemakken. Azijn staat bekend om zijn antischimmel en ontsmettende werking en kan daarom gebruikt worden bij allerlei kwalen, zoals: Aambeien, Acne, Blauwe plekken, Droge mond, Galbulten, Hik, Hoofdluis, Luieruitslag, Maag- en darmstoornissen, Oorproblemen, Psoriasis, Roos, Steken en beten, Transpiratiegeur, Vet haar, Wratten, Zonnebrand en Zweetvoeten.

Courgette

Courgette is een populaire groente in gezonde koolhydraatarme diëten. Dit komt doordat het: koolhydraatarm is, weinig calorieën bevat, en veel waardevolle voedingsstoffen bevat. Met courgette kan je je inname van vitamines en mineralen dus flink vergroten, zonder je calorie-inname veel te verhogen en zonder de koolhydratenteller te laten stijgen.

Balsamico

Balsamico azijn bevat polyfenolen, die zijn krachtige antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen externe en interne schadelijke factoren die onze cellen en weefsels kunnen beschadigen. Wanneer het oxideringsproces in het menselijk lichaam, induceert de vorming van vrije radicalen die kunnen veranderen of vernietigen celmembranen en leiden tot vroegtijdige veroudering, DNA mutatie, aderverkalking, of kanker. Polyfenolen in balsamicoazijn kunnen deze vrije radicalen te vernietigen en helpt ons lichaam bij het bestrijden hart-en vaatziekten en potentieel dodelijke ziekten, door verbetering van het immuunsysteem.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Andere gezonde recepten met veel vitamine c

Tofu Spinazie Gehaktballen
Tofu Spinazie Gehaktballen
Romige Knoflook Gort
Romige Knoflook Gort
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Broccoli Met Geroosterde Knoflook En Sjalotten
Broccoli Met Geroosterde Knoflook En Sjalotten

Donderdag 30-03-2023

Bonenpasta Fagioli
Bonenpasta Fagioli

Maandag 27-03-2023

Bonenpasta Met Langzaam Geroosterde Tomaten, Aubergine En Pistache Muntsalsa
Bonenpasta Met Langzaam Geroosterde Tomaten, Aubergine En Pistache Muntsalsa

Zaterdag 25-03-2023

Spruitjes Polonaise
Spruitjes Polonaise

Donderdag 23-03-2023

Kikkererwten En Tofu-kerrie
Kikkererwten En Tofu-kerrie

Dinsdag 21-03-2023

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu