Chinese Abrikoos Roerbak

CHINESE ABRIKOOS ROERBAK

Chinese Abrikoos Roerbak

Voor voor 4 personen
Met veel Eiwit, veel Selenium, weinig Verzadigd vet en weinig Suikers

Ingrediënten

  • 1/4 kop gedroogde abrikozen
  • 1/4 kopje witte wijn
  • 4 eetlepels water, verdeeld
  • 2 blokken extra stevige tofu, in kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels groentebouillon of een andere zoutvrije kruidenmix, aangepast aan de smaak
  • 1 theelepel zoutarme soyasaus
  • 2-3 pakjes bevroren gemengde oosterse groenten
  • 1/2 theelepel vijf kruidenpoeder


Instructies

Giet de wijn over de abrikozen en laat ze minstens 30 minuten weken. Verwarm 2 eetlepels water in een grote pan en voeg de tofu toe. Strooi knoflookpoeder over tofu. Bak de tofu op middelhoog vuur, in het begin vaak roeren om te voorkomen dat hij blijft kleven. Meng in een kleine kom de resterende 2 eetlepels water, groentebouillon, abrikozenconfituur, wijn en de zoutarme soyasaus. Strooi de helft van dit mengsel over de tofu en laat sudderen. Ontdooi de bevroren groenten in een magnetron of stoom ze. Voeg de groenten na ontdooien toe aan de tofu. Doe de resterende saus over de tofu-groentemix en voeg het vijfkruidenpoeder toe. Blijf sudderen tot de vloeistof grotendeels is afgekookt.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 540 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Chinese Abrikoos Roerbak

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Abrikozen

Abrikozen zijn familie van perziken en pruimen. De smaken komen dan ook redelijk overeen. Dit fruit, dat door de Grieken vroeger de ‘gouden eieren van de zon’ werd genoemd, is rijk aan vitamine A, vitamine C, kalium, luteïne en zeaxanthine.

Tofu

Op het gebied van vitaminen zitten er wel een aantal in tofu, maar deze zijn niet in dergelijke hoeveelheden dat ze een grote bijdrage hebben aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. In 100 gram tofu zit 5% van de ADH van vitamine B9. Vitamine B1, B2 en B6 zijn allen goed voor 4%. Voor mineralen ligt het wat beter voor tofu. Zo zit er 20% van het ADH aan calcium in. Voor magnesium is dit 31%, gevolgd door selenium met 14% en fosfor met 12%. Als laatste zit er voor 11% van de ADH aan koper in.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Andere gezonde recepten met veel eiwit

Kaneel Geroosterde Wortels
Kaneel Geroosterde Wortels
Pompoen Met Ananas En Verse Veenbessen
Pompoen Met Ananas En Verse Veenbessen
Pompoen Met Balsamico
Pompoen Met Balsamico

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Asperges Met Zwarte Vijgendressing
Asperges Met Zwarte Vijgendressing

Dinsdag 23-04-2024

Zwarte Bonen Sla Bundels
Zwarte Bonen Sla Bundels

Zondag 21-04-2024

Bonenpasta Met Langzaam Geroosterde Tomaten, Aubergine En Pistache Muntsalsa
Bonenpasta Met Langzaam Geroosterde Tomaten, Aubergine En Pistache Muntsalsa

Vrijdag 19-04-2024

Californische Romige Boerenkool En Kikkererwten
Californische Romige Boerenkool En Kikkererwten

Woensdag 17-04-2024

Balsamico-geglazuurde Mosterdgroenten Met Rozijnen En Pijnboompitten
Balsamico-geglazuurde Mosterdgroenten Met Rozijnen En Pijnboompitten

Zondag 14-04-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu