Chef Frank's Zoete Aardappel En Zwitserse Snijbietlasagna's
Voor voor 6 personen
Met veel Calcium, veel Beta-caroteen, weinig Verzadigd vet en weinig Koolhydraten
Gezondere lasagne bestaat niet, en gegarandeerd een hit!
Ingrediënten
- 2 kopjes granaatappelsap
- Voor de rucola-pesto:
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 kopje walnoten
- 1/4 kopje witte balsamico azijn
- 1/2 kopje water
- 1/2 soeplepel groentebouillon
- 1/2 eetlepel Edelgist
- 2 kopjes rucola
- 2 kopjes spinazie
- Voor de lasagne:
- 2 kopjes shiitake paddenstoelen, dun gesneden
- 1 kopje uien, fijngehakt
- 3 zoete aardappelen, dun gesneden
- 2 kopjes stevige tofu, dun gesneden
- 2 rode paprika's, geroosterd en in blokjes gesneden
- 2 takjes rozemarijn, gehakt
- 2 eetlepels groentebouillon
- zwarte peper, naar smaak
- Voor de snijbiet:
- 6 grote snijbietbladeren
- 1 sjalot, dun gesneden
- 1/2 theelepel gehakte knoflook
- 5 druppels olijfolie
- 1 middelgrote courgette, in stukjes gesneden
- 1/2 kop gekookte kikkererwten bonen
- 1/4 kop groentebouillon, zoutvrij of zoutarm
- Het gerecht opmaken:
- 4 eetlepels walnoten
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
Instructies
Om de granaatappel in te koken: plaats het granaatappelsap in een kleine pan op laag vuur. Laat sudderen tot het sap is ingedikt tot een consistentie van melasse (ongeveer 45 minuten). Zet opzij. Om de pesto te maken: voeg de knoflook, walnoten, azijn, water, groentebouillon en Edelgist toe aan een krachtige blender en mix op hoge snelheid. Draai de mixer naar lage snelheid en voeg de rucola en spinazie toe en mix tot een dikke consistentie. Zet opzij. Om de lasagne te maken: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de champignons en uien in witte wijn of groentebouillon in een kleine pan en zet apart. In een 2 cm hoge ovenschaal begint u de zoete aardappel te assembleren door de plakjes te overlappen. Strooi de plakjes zoete aardappel met bouillon, rozemarijn, champignons en geroosterde rode paprika's. Leg de volgende tofu-plakjes op de top van de mix. Herhaal dit proces nog twee keer om een ​​"lasagne" te vormen. Werk af met een laag zoete aardappelen en giet de groentebouillon over het mengsel. Wikkel de lasagne in met aluminiumfolie en bak het 45 minuten in de oven. Voor de snijbiet: trek de blaadjes van de stengel van de snijbiet en snijd de blaadjes in halve stroken. Snijd de stelen in blokjes. Bak de stengels met de sjalotten en knoflook in de olijfolie op laag vuur en let op om ze niet te verbranden. De sjalotten en snijbietstengels geven wat vocht af, dus geef het ongeveer 3 minuten en voeg dan de courgette, snijbiet stroken, kikkererwten en groentebouillon toe. Stoom nog 2 minuten. Om het gerecht af te maken: Plaats het gestoomde snijbiet mengsel over de lasagne. Besprenkel de rucola-pesto en granaatappeldressing rond het gerecht. Garneer met walnoten en bieslook. De zoete aardappel wordt prachtig gecompenseerd door de aardachtige paddestoelen en de rozemarijn. Maak een grote ovenschaal lasagne voor een eenvoudig en stressvrij feest. Chef-kok Frank's Pesto Tip: Ik maak grote hoeveelheden van deze pesto en gebruik de noten die ik in huis heb. Bietengranen, koolrabi-groenten en zelfs worteltoppen zullen een uitstekende pesto maken. Je kunt de pesto gebruiken om soepen of één van je favoriete gerechten af ​​te maken.
Voedingswaarde per persoon
Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 480 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Over de ingrediënten van de Chef Frank's Zoete Aardappel En Zwitserse Snijbietlasagna's
Balsamico
Balsamico azijn bevat polyfenolen, die zijn krachtige antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen externe en interne schadelijke factoren die onze cellen en weefsels kunnen beschadigen. Wanneer het oxideringsproces in het menselijk lichaam, induceert de vorming van vrije radicalen die kunnen veranderen of vernietigen celmembranen en leiden tot vroegtijdige veroudering, DNA mutatie, aderverkalking, of kanker. Polyfenolen in balsamicoazijn kunnen deze vrije radicalen te vernietigen en helpt ons lichaam bij het bestrijden hart-en vaatziekten en potentieel dodelijke ziekten, door verbetering van het immuunsysteem.
Azijn
Azijn kan ook gebruikt worden bij lichamelijke klachten en ongemakken. Azijn staat bekend om zijn antischimmel en ontsmettende werking en kan daarom gebruikt worden bij allerlei kwalen, zoals: Aambeien, Acne, Blauwe plekken, Droge mond, Galbulten, Hik, Hoofdluis, Luieruitslag, Maag- en darmstoornissen, Oorproblemen, Psoriasis, Roos, Steken en beten, Transpiratiegeur, Vet haar, Wratten, Zonnebrand en Zweetvoeten.
Knoflook
Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.
Walnoten
In vergelijking met andere noten hebben walnoten de meeste antioxidanten. Deze kunnen cellen in het menselijk lichaam beschermen tegen vrije radicalen. In walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Heb je regelmatig last van obstipatie? Walnoten kunnen daar bij helpen. Door de vezelrijke walnoot dagelijks aan je dieet toe te voegen, zal je stoelgang verbeteren. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat dagelijks een handje walnoten eten ook helpt tegen stress en een hoge bloeddruk. Proefpersonen die een dieet volgden met walnoten op het menu bleken beter op stress te reageren.
Rucola
Rucola is een rijke bron van vitaminen. Er zit relatief veel voedingsstoffen in deze laag-bij-de-grondse slasoort. Vitamine K komt er het meest in voor. In een ons rucola zit 90% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan vitamine K. Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij de botvorming. Vitamine K wordt daarnaast ingezet om beschadiging van neuronen in de hersenen te herstellen. Op deze manier is rucola een geneeskruid tegen Alzheimer.
Appel
In Nederland zijn appels de derde bron voor de bevolking om flavonoïdenbinnen te krijgen. De appel is goed als je wilt afvallen, de appel werkt bloeddruk verlagend en kan zelfs de kans op kanker verminderen daarbij heeft het ook nog andere voordelen.