Cannellinibonen En -groenten

CANNELLINIBONEN EN -GROENTEN

Cannellinibonen En -groenten

Voor voor 4 personen
Met veel Foliumzuur, veel IJzer, weinig Suikers en weinig Totaal vet

Ingrediënten

  • 1 1/2 kopjes gedroogde cannellini of andere witte bonen, een nacht geweekt, uitgelekt
  • 1 kop knoflook, gehalveerd
  • 3 salieblaadjes
  • 6 kopjes water
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • Snufje rode pepervlokken, of naar smaak
  • 250 gram spinazie, boerenkool of andere groenten
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zwarte peper


Instructies

Breng bonen, knoflook, salie en water aan de kook in een soeppan. Zet het vuur lager, dek af en laat het zachtjes sudderen, af en toe roeren tot bonen zacht zijn, ongeveer 1 tot 1 1/2 uur. Verwarm 2-3 eetlepels water in een grote, voeg gemalen knoflook en rode pepervlokken toe en kook tot knoflook geurig is, ongeveer 30 seconden. Voeg spinazie of andere groenten toe en bak tot ze geslonken zijn, ongeveer 3 minuten. Doe de bonen in een pan om ze te bakken. Beweeg de bonen zachtjes totdat de bonen zijn opgewarmd. Voeg citroenschil, citroensap en 1/4 kop bonen kookvocht toe en voeg indien nodig meer kookvloeistof toe om de gewenste consistentie te bereiken. Roer de pijnboompitten erdoor en kruid met zwarte peper. Opmerking: in plaats van 's nachts weken, kunt u ook de "quick soak" -methode gebruiken. Plaats bonen in een pan en bedek met ongeveer 2 centimeter water. Aan de kook brengen, kook gedurende één minuut en haal dan van het vuur. Dek af en laat een uur weken en laat het uitlekken.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 542 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Cannellinibonen En -groenten

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Bonen

Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten veel vezels.

Peper

Zwarte peper werd al in het oude India gebruikt als middeltje tegen allerlei aandoeningen, waaronder keelontstekingen en problemen met de spijsvertering. Ook bij de Romeinen en de Grieken was de peperkorrel populair om zijn medicinale eigenschappen – en veel van deze oude geneeskunde wordt door de hedendaagse wetenschap ondersteund.

Salie

Salie zit barstensvol vitamine K. Slechts 4.5 gram is genoeg voor de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) vitamine K. Voor de rest zitten er geen vitaminen of mineralen van betekenis in. Dit smaakvolle plantje dat goed past in een kruidentuin bevat een aanzienlijke hoeveelheid fytonutriënten. Er zitten veel antioxidanten in. Daarnaast is salvia officinalis, zoals de Latijnse naam voluit luidt, goed voor het brein. Het staat op de lijst met belangrijk breinvoedsel.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Andere gezonde recepten met veel foliumzuur

Gebakken Kerstomaatjes
Gebakken Kerstomaatjes
Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Spruitjesblaadjes Met Sjalotten En Gedroogde Krenten
Spruitjesblaadjes Met Sjalotten En Gedroogde Krenten

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Snijbiet En Zoete Aardappelgratin
Snijbiet En Zoete Aardappelgratin

Dinsdag 23-04-2024

Andijvie En Bonen
Andijvie En Bonen

Maandag 22-04-2024

Spruitjes Met Kikkererwten-saus
Spruitjes Met Kikkererwten-saus

Zaterdag 20-04-2024

Pesto Van Basilicum En Spinazie
Pesto Van Basilicum En Spinazie

Donderdag 18-04-2024

Gebakken Falafel
Gebakken Falafel

Woensdag 17-04-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu