Broccoli Met Knoflook

BROCCOLI MET KNOFLOOK

Broccoli Met Knoflook

Broccoli Met Knoflook

Voor voor 4 personen
Met veel Vitamine C, veel Foliumzuur, weinig Koolhydraten en weinig Zout

Het eenvoudige gerecht van gestoomde broccoli op smaak gebracht met knoflook en Dijon-mosterd is buitengewoon veelzijdig. Het zal bijna elke maaltijd afmaken.

Ingrediënten

  • 1 broccoli, in roosjes gesneden of 1 zak bevroren broccoli
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 theelepel mosterd


Instructies

Stoom broccoli gedurende 5 tot 7 minuten. Plaats in een grote kom. Meng de olie, knoflook en mosterd en besprenkel de broccoli met het mengsel. Stoom alles nog 5 minuten. Opmerking: de dressing in dit recept werkt ook met andere groene groenten. Probeer het met bijvoorbeeld met asperges en groene bonen.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 31 of 478 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Broccoli Met Knoflook

Olijfolie

Er bestaat ontzettend veel onenigheid over vetten in de voeding. Je ziet allerlei meningsverschillen langskomen over dierlijke vetten, oliën uit zaden en bijna alles ertussenin. Maar extra vergine olijfolie is één van de weinige vetten waarover bijna iedereen het wel eens is. Deze olie, onderdeel van het Mediterrane dieet, is een traditioneel vet dat bij een deel van de gezondste bevolkingsgroepen ter wereld al lang tot de basisvoeding hoort. Er is ook behoorlijk veel onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van olijfolie, waaruit blijkt de vetzuren en antioxidanten erin krachtige, gunstige effecten hebben op de gezondheid, zoals een verlaagd risico op hartziekte.

Broccoli

Het mag duidelijk zijn dat broccoli echt heel goed is voor je gezondheid. Sulforafaan is hierbij de belangrijkste stof, maar er zit zoveel meer goeds in broccoli: vitamine A, C, E en K; mineralen zoals calcium en fosfor; oplosbare vezels en waarschijnlijk een hele hoop voedingsstoffen die nog ontdekt moeten worden. Een natuurlijke superfood dus die best wekelijks op tafel mag staan.

Mosterd

Mosterdzaad bevat de mineralen seleen, fosfor, mangaan en magnesium. Voorts is het een bron van tryptofaan, wat een essentieel aminozuur is. Er zitten zelfs omega3-vetten in. Dat zijn de gezonde vetten waarvan je helemaal niet aankomt. Mosterdzaad is juist een afslanker. Het bevordert de verbranding van vetten in het lichaam, de hydrolyse. Het kan dus geen kwaad om mosterd op je kaas te doen. Er zitten wel allerlei vitaminen in mosterd zoals vitaminen uit het B-complex en vitamine K maar de hoeveelheid is relatief weinig. Toch zorgen deze vitaminen voor de algehele gezondheidsbevorderende werking van mosterd.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Andere gezonde recepten met veel vitamine c

Tofu Spinazie Gehaktballen
Tofu Spinazie Gehaktballen
Romige Knoflook Gort
Romige Knoflook Gort
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Bonenpasta Met Erwten, Munt En Romesco
Bonenpasta Met Erwten, Munt En Romesco

Vrijdag 23-02-2024

Pompoen Met Ananas En Verse Veenbessen
Pompoen Met Ananas En Verse Veenbessen

Woensdag 21-02-2024

Gebakken Kerstomaatjes
Gebakken Kerstomaatjes

Maandag 19-02-2024

Asperges Met Zwarte Vijgendressing
Asperges Met Zwarte Vijgendressing

Zondag 18-02-2024

Aziatische Groenten Met Tofu In Beslag
Aziatische Groenten Met Tofu In Beslag

Donderdag 15-02-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu