Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus

BROCCOLI MET GEROOSTERDE KNOFLOOKSAUS

Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus

Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus

Voor voor 4 personen
Met veel Calcium, veel Magnesium, weinig Zout en weinig Koolhydraten

Geroosterde knoflook is een geweldige aanvulling op veel gerechten. Roosteren van knoflook geeft het een zachtere, mildere smaak die rijk en lichtzoet is - in tegenstelling tot rauwe knoflook met een veel sterkere, scherpe smaak

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook, gescheiden in ongeschilde teentjes
  • 2/3 kop ongezoete soja, hennep- of amandelmelk
  • 1/2 kop rauwe amandelen of 1/4 kop rauwe amandelboter
  • 3 ontpitte dadels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel Edelgist
  • snuif cayennepeper, of naar smaak
  • 1 grote kop broccoli


Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de knoflook in een kleine ovenschaal gedurende 25 minuten of tot ze zacht zijn. Koel af en verwijder de schillen van de teentjes. Meng de knoflook met de plantaardige melk, amandelen, dadels, citroensap, Edelgist en cayennepeper. Hak broccoli in hapklare roosjes. Schil stengels en snijd ze in strips. Stoom roosjes en stelen gedurende 8 minuten, of tot ze zacht zijn. Besprenkel gestoomde broccoli met de gewenste hoeveelheid dressing.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 473 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus

Boter

Aan plantaardige boter worden vaak nog extra vetoplosbare vitaminen waaronder vitamine A, D, E en K toegevoegd. Een voorbeeld ter vergelijking per 100 gram product: roomboter bevat 0,3 microgram vitamine D en 100 procent plantaardige margarine bevat 7,5 microgram vitamine D. Deze verrijking draagt bij aan een hogere vitamine D-inname. Voldoende vitamine D binnenkrijgen is belangrijk voor het voorkomen van botontkalking of osteoporose en/of spierzwakte.

Amandelmelk

Amandelen hebben een gunstig (verlagend) effect op het cholesterolgehalte. Hoe komt dat? Doordat amandelen vol zitten met plantensterolen: stofjes die de opname van cholesterol door de darmen tegengaan. Maar dat is nog niet alles. Amandelen zijn een bron van vitamine E, in een vorm die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Als je iedere dag 30 gram amandelen eet, kom je aan 33% van je dagelijkse behoefte aan vitamine E. Later in dit artikel geven we je een aantal opties om gemakkelijk aan dit streven te komen. Verder zijn amandelen regelrechte vezelbommetjes en bevatten ze veel proteïnes, omega 3 en onverzadigde vetzuren.

Hennep

Hennep was vele duizenden jaren geleden één van de eerste voedselgewassen die de mens verbouwde en dat is niet voor niets. Het bevat vele belangrijke voedingsstoffen die met name in de zaden in zeer geconcentreerde vorm voorkomen. Zo vind je in de zaden een uitzonderlijke concentratie aan hoogwaardige (zogenoemde exogene) eiwitten, oliën waaronder omega-3, -6 en –9, een aantal mineralen waaronder magnesium, kalium, ijzer en koper, de vitamines C, E B1, B2, B3 en B6 en vezels.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Amandelen

Amandelen hebben een gunstig (verlagend) effect op het cholesterolgehalte. Hoe komt dat? Doordat amandelen vol zitten met plantensterolen: stofjes die de opname van cholesterol door de darmen tegengaan. Maar dat is nog niet alles. Amandelen zijn een bron van vitamine E, in een vorm die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Als je iedere dag 30 gram amandelen eet, kom je aan 33% van je dagelijkse behoefte aan vitamine E. Later in dit artikel geven we je een aantal opties om gemakkelijk aan dit streven te komen. Verder zijn amandelen regelrechte vezelbommetjes en bevatten ze veel proteïnes, omega 3 en onverzadigde vetzuren.

Amandelboter

Amandelen hebben een gunstig (verlagend) effect op het cholesterolgehalte. Hoe komt dat? Doordat amandelen vol zitten met plantensterolen: stofjes die de opname van cholesterol door de darmen tegengaan. Maar dat is nog niet alles. Amandelen zijn een bron van vitamine E, in een vorm die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Als je iedere dag 30 gram amandelen eet, kom je aan 33% van je dagelijkse behoefte aan vitamine E. Later in dit artikel geven we je een aantal opties om gemakkelijk aan dit streven te komen. Verder zijn amandelen regelrechte vezelbommetjes en bevatten ze veel proteïnes, omega 3 en onverzadigde vetzuren.

Andere gezonde recepten met veel calcium

Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Gebakken Kerstomaatjes
Gebakken Kerstomaatjes
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Boonnoedels Met Aziatische Groenten En Pindasaus
Boonnoedels Met Aziatische Groenten En Pindasaus

Dinsdag 26-03-2024

Broccoli Met Romige Amandelsaus
Broccoli Met Romige Amandelsaus

Zaterdag 23-03-2024

Ragoût Van Asperges, Champignons En Prei
Ragoût Van Asperges, Champignons En Prei

Donderdag 21-03-2024

Gebakken Tempeh In Pittige Tomatensaus
Gebakken Tempeh In Pittige Tomatensaus

Dinsdag 19-03-2024

Bloemkool Braadpan
Bloemkool Braadpan

Zaterdag 16-03-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu