Broccoli A La

BROCCOLI A LA "DIAVOLO"

Broccoli A La

Broccoli A La "diavolo"

Voor voor 3 personen
Met veel Vitamine C, veel Zink, weinig Totaal vet en weinig Cholesterol

Deze broccoli in pittige tomatensaus zal je bord opfleuren. Verhoog het aantal rode pepervlokken als je het lekker warm wilt hebben!

Ingrediënten

  • 6 kopjes verse broccoliroosjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 1/2 kopjes in blokjes gesneden tomaten
  • 1 kop zoutarme tomatensaus of pastasaus
  • 1/8 theelepel gemalen rode pepervlokken, of aangepast naar smaak
  • 1-2 theelepeltjes zoutarme Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel tomatenpurree, aangepast aan de smaak
  • 1/4 kop Edelgist


Instructies

Stoom broccoliroosjes tot ze zacht zijn, ongeveer 10-12 minuten. In grote pan op middelhoog vuur, bak de knoflook in 3-4 lepel water gedurende 3-4 minuten. Voeg tomaten, tomatensaus, hete pepervlokken, Italiaanse kruiden en tomatenpurree toe. Laat het 10 minuten sudderen. Roer gestoomde broccoli en Edelgist erdoor. Opmerking: bloemkool werkt ook goed in dit recept.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 181
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 29 g
  • Suikers 10 g
  • Totaal vet 2,8 g
  • Verzadigd vet 0,4 g
  • Cholesterol 1,7 mg
  • Zout 100 mg
  • Vezels 10,5 g
  • Beta-caroteen 1417 μg
  • Vitamine C 180 mg
  • Calcium 174 mg
  • IJzer 4,4 mg
  • Foliumzuur 154 μg
  • Magnesium 94 mg
  • Kalium 1116 mg
  • Zink 3,4 mg
  • Selenium 6.3 μg

Over de ingrediënten van de Broccoli A La "diavolo"

Peper

Zwarte peper werd al in het oude India gebruikt als middeltje tegen allerlei aandoeningen, waaronder keelontstekingen en problemen met de spijsvertering. Ook bij de Romeinen en de Grieken was de peperkorrel populair om zijn medicinale eigenschappen – en veel van deze oude geneeskunde wordt door de hedendaagse wetenschap ondersteund.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Broccoli

Het mag duidelijk zijn dat broccoli echt heel goed is voor je gezondheid. Sulforafaan is hierbij de belangrijkste stof, maar er zit zoveel meer goeds in broccoli: vitamine A, C, E en K; mineralen zoals calcium en fosfor; oplosbare vezels en waarschijnlijk een hele hoop voedingsstoffen die nog ontdekt moeten worden. Een natuurlijke superfood dus die best wekelijks op tafel mag staan.

Edelgist

De B-vitamines in edelgist dragen bij aan het vergroten van de weerstand, het versterken van het metabolisme, het gezonder maken van de huid en het haar. Vitamine B6 zorgt voor vermindering van vermoeidheid. Edelgistvlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten en daarmee een mooie toevoeging voor iemand die veganistisch eet. Kortom: als je genoeg edelgist eet, krijg je vanzelf een prachtige huid, keiharde nagels en lang glanzend haar.

Andere gezonde recepten met veel vitamine c

Tofu Spinazie Gehaktballen
Tofu Spinazie Gehaktballen
Romige Knoflook Gort
Romige Knoflook Gort
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Pesto Van Basilicum En Spinazie
Pesto Van Basilicum En Spinazie

Vrijdag 31-03-2023

Courgette Linguini
Courgette Linguini

Woensdag 29-03-2023

Gebakken Aubergine Met Pepers
Gebakken Aubergine Met Pepers

Dinsdag 28-03-2023

Cubaanse Zwarte Bonen
Cubaanse Zwarte Bonen

Zondag 26-03-2023

Aziatische Sla Wraps
Aziatische Sla Wraps

Donderdag 23-03-2023

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu