Bonenpasta Met Langzaam Geroosterde Tomaten, Aubergine En Pistache Muntsalsa

BONENPASTA MET LANGZAAM GEROOSTERDE TOMATEN, AUBERGINE EN PISTACHE MUNTSALSA

Bonenpasta Met Langzaam Geroosterde Tomaten, Aubergine En Pistache Muntsalsa

Bonenpasta Met Langzaam Geroosterde Tomaten, Aubergine En Pistache Muntsalsa

Voor voor 4 personen
Met veel IJzer, veel Zink, weinig Zout en weinig Totaal vet

Breng uw Bonenpasta op smaak met geroosterde plakjes aubergine, een smaakexplosie door de pistachesalsa en tomaten die langzaam zijn geroosterd om hun smaak te versterken. Zeker een restaurant-waardig gerecht!

Ingrediënten

  • 8 Roma-tomaten
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 1/2 eetlepel balsamico azijn
  • gedroogde basilicum
  • gedroogde oregano
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 grote aubergine, geschild en in 8 plakken gesneden, ongeveer 1 cm dik
  • 2 theelepels zoutvrije vloeibare rook, optioneel
  • 220 gram Bonenpasta, gekookt volgens de verpakkingsvoorschriften
  • Voor de pistachio-munt Salsa:
  • 1/2 kop rauwe pistachenoten
  • 1/2 kop verse muntblaadjes
  • 1/2 kop verse peterseliebladeren
  • 2 teentjes knoflook, naar smaak
  • 2 lente-uitjes, grof gehakt
  • plantaardige melk
  • 1 1/2 eetlepels champagne azijn
  • 1 eetlepel witte wijn azijn (of extra champagne azijn + 1 dadel
  • 1 eetlepel Edelgist
  • versgemalen zwarte peper


Instructies

Om de tomaten voor te bereiden, in tweeën snijden, verwijder in de lengterichting de kernen en leg de opengesneden zijde op een bakblik. Borstel de toppen van de tomaten met 1 eetlepel witte wijn gemengd en 1/2 eetlepel balsamicoazijn. Bestrooi vervolgens royaal met gedroogde basilicum en oregano en besprenkel het lichtjes met een paar zwarte peper. Plaats ze in een oven van 225 graden gedurende 2 uur of tot ze verschrompeld en toch vochtig lijken. Om de aubergine voor te bereiden, legt u aubergineplakjes op een bakplaat en poetst u beide kanten met de vloeibare rook. Gebruik witte wijn als u geen vloeibare rook gebruikt. Bestrooi met vers gemalen zwarte peper. Rooster ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden, haal uit de oven en borstel de toppen op met witte wijn. Keer elke plak om, bestrijk met witte wijn en rooster nog eens 15 minuten. Op dit punt, controleer de gaarheid / droogheid en borstel opnieuw en rooster een extra 10-15 minuten zo nodig tot ze zacht en bruin zijn. Om pistache mint salsa te maken, plaats je pistachenoten, munt, peterselie, knoflook en lente-uitjes in een keukenmachine en meng je tot een redelijk gladde pasta. Laat de motor draaien en voeg voldoende plantaardige melk toe om de gewenste consistentie te bereiken. Voeg de resterende ingrediënten toe en mix tot alles goed is gecombineerd. Laat het minstens een uur staan ​​om de smaken in te laten trekken. Leg om te serveren een kleine hoeveelheid Bonenpasta in het midden van elke plaat. Top met twee aubergine medaillons en 4 tomaten helften. Top met salsa of serveer aan de zijkant.knoflook en lente-uitjes in een keukenmachine en mix tot een redelijk gladde pasta. Laat de motor draaien en motiveer voldoende plantaardige melk om de gewenste consistentie te bereiken. Voeg de resterende ingrediënten toe en verwerk tot alles goed is gecombineerd. Pas kruiden aan en laat het dan minstens een uur staan ​​om de smaken te mengen. Leg om te borderen een kleine hoeveelheid Bonenpasta in het midden van elk bord. Leg er met twee aubergine plakken en 4 tomaten helften op. Top af met salsa of serveer de salsa ernaast.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 395
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 60 g
  • Suikers 11 g
  • Totaal vet 9 g | Verzadigde vetzuren 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Zout 30 mg
  • Vezels 19,1 g | Beta-caroteen 1334 μg
  • Vitamine C 42 mg
  • Calcium 253 mg
  • IJzer 8 mg
  • Folaat 114 μg
  • Magnesium 73 mg
  • Kalium 993 mg
  • Zink 3,9 mg
  • Selenium 2,5 μg

Over de ingrediënten van de Bonenpasta Met Langzaam Geroosterde Tomaten, Aubergine En Pistache Muntsalsa

Azijn

Azijn kan ook gebruikt worden bij lichamelijke klachten en ongemakken. Azijn staat bekend om zijn antischimmel en ontsmettende werking en kan daarom gebruikt worden bij allerlei kwalen, zoals: Aambeien, Acne, Blauwe plekken, Droge mond, Galbulten, Hik, Hoofdluis, Luieruitslag, Maag- en darmstoornissen, Oorproblemen, Psoriasis, Roos, Steken en beten, Transpiratiegeur, Vet haar, Wratten, Zonnebrand en Zweetvoeten.

Bonen

Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten veel vezels.

Oregano

Oregano was eigenlijk een exclusief geneeskruid maar tegenwoordig wordt het vooral als keukenkruid gebruikt. Van de blaadjes werd een sterke thee gezet die men dronk als hoestdrank. Het helpt ook tegen kiespijn, Voorts is het een laxerend middel. Het stimuleert de spijsvertering in het algemeen en het verdrijft misselijkheid. In Mexico is zeer recent een onderzoek gedaan naar oregano als geneesmiddel tegen infectie met de parasiet Giardia lamblia. Hieruit bleek dat oregano meer effectief was tegen deze parasiet dan het meestal voorgeschreven geneesmiddel tinidazol.

Peper

Zwarte peper werd al in het oude India gebruikt als middeltje tegen allerlei aandoeningen, waaronder keelontstekingen en problemen met de spijsvertering. Ook bij de Romeinen en de Grieken was de peperkorrel populair om zijn medicinale eigenschappen – en veel van deze oude geneeskunde wordt door de hedendaagse wetenschap ondersteund.

Balsamico

Balsamico azijn bevat polyfenolen, die zijn krachtige antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen externe en interne schadelijke factoren die onze cellen en weefsels kunnen beschadigen. Wanneer het oxideringsproces in het menselijk lichaam, induceert de vorming van vrije radicalen die kunnen veranderen of vernietigen celmembranen en leiden tot vroegtijdige veroudering, DNA mutatie, aderverkalking, of kanker. Polyfenolen in balsamicoazijn kunnen deze vrije radicalen te vernietigen en helpt ons lichaam bij het bestrijden hart-en vaatziekten en potentieel dodelijke ziekten, door verbetering van het immuunsysteem.

Basilicum

Basilicum is onder andere goed bij verkoudheid, iets waar we waarschijnlijk allemaal een dezer dagen tegenaan gaan lopen. Ook schijnt basilicum een ontspannende werking te hebben; in tijden van stress zou het je moeten helpen kalmeren. 

Andere gezonde recepten met veel ijzer

Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Gestoofde Paksoi
Gestoofde Paksoi

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Kikkererwten
Kikkererwten "krab" -koekjes

Donderdag 16-01-2020

Courgette Linguini
Courgette Linguini

Woensdag 15-01-2020

Romige Risotto Van Gerst Met Tomaten En Erwten
Romige Risotto Van Gerst Met Tomaten En Erwten

Maandag 13-01-2020

Pittige Thaise Gestoofde Boerenkool En Tofu
Pittige Thaise Gestoofde Boerenkool En Tofu

Zondag 12-01-2020

Gebakken Aubergine Parmezaan Met Verse Tomatensaus
Gebakken Aubergine Parmezaan Met Verse Tomatensaus

Vrijdag 10-01-2020

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu