Bonenpasta Met Erwten, Munt En Romesco

BONENPASTA MET ERWTEN, MUNT EN ROMESCO

Bonenpasta Met Erwten, Munt En Romesco

Bonenpasta Met Erwten, Munt En Romesco

Voor voor 6 personen
Met veel Zink, veel IJzer, weinig Totaal vet en weinig Calorieën

Ingrediënten

  • 200 gram bonen pasta, gekookt volgens de aanwijzingen van de verpakking en uitgelekt
  • 1 pond verse of ingevroren erwten
  • 8 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kopje verse muntblaadjes, gehakt
  • Voor de Romesco-saus:
  • 1 kopje tomatensaus zonder zout of 1 grote tomaat, in stukjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels pure chili poeder
  • 1 grote rode paprika of 2 geroosterde rode paprika's, in stukjes gesneden
  • 1/4 kopje water
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 2 eetlepels rauwe amandelen
  • 2 eetlepels Edelgist


Instructies

In een krachtige blender pureer je alle Romesco-sausingrediënten tot een gladde massa en doe het in een kleine steelpan. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Houd warm. Bak de lente-uitjes en erwten in een beetje witte wijn of water totdat de lente-uitjes zacht zijn geworden, ongeveer 6 minuten. Verdeel de pasta over 6 borden en schep de Romesco-saus er op. Bestrooi met de erwten en lente-uitjes en besprenkel met de gehakte munt. Serveer onmiddellijk.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 246
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 41 g
  • Totaal vet 2,9 g
  • Verzadigd vet 0,3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Zout 109 mg
  • Vezels 12,4 g
  • Beta-caroteen 1731 μg
  • Vitamine C 57 mg
  • Calcium 161 mg
  • IJzer 5,7 mg
  • Foliumzuur 92 μg
  • Magnesium 51 mg
  • Zink 3 mg
  • Selenium 2,2 μg

Over de ingrediënten van de Bonenpasta Met Erwten, Munt En Romesco

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Tomaat

Tomaten bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals niacine, foliumzuur en vitamine B6. Al deze stoffen worden gelinkt aan het voorkomen van hart- en vaatziektes. Eén studie stelde vast dat bij vrouwen die zeven tot tien porties tomaten per week aten het risico op hartziekten tot 30 procent lager lag dan bij vrouwen die slechts één tot twee keer per week tomaten op het menu zetten. De resultaten waren zelfs nog beter als de vrouwen de tomaten combineerden met een plantaardige olie.

Erwten

Er zijn weinig groenten die vitaminen bevatten die in zo gelijke mate verdeeld zijn als het erwtje. Veel groenten kennen een vitamine die eruit springt in kwantiteit. Maar het erwtje, dat eigenlijk geen groente is maar onder de peulvruchten valt, heeft een uitgebalanceerde samenstelling als het gaat om vitaminen. Er zit relatief het meeste vitamine K in. 300 Gram erwtjes is genoeg voor de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamine K. 

Bonen

Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten veel vezels.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Andere gezonde recepten met veel zink

Broccoli Met Geroosterde Knoflook En Sjalotten
Broccoli Met Geroosterde Knoflook En Sjalotten
Boon Enchiladas
Boon Enchiladas
Asperges Met Sinaasappelsaus
Asperges Met Sinaasappelsaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Artisjok Linzen Brood
Artisjok Linzen Brood

Dinsdag 03-12-2019

Broccoli A La
Broccoli A La "diavolo"

Zondag 01-12-2019

Gebakken Suz's Bean Enchilada's
Gebakken Suz's Bean Enchilada's

Vrijdag 29-11-2019

Zwarte Boonspaghetti En Groenten Met Thaise Kokosnotensaus
Zwarte Boonspaghetti En Groenten Met Thaise Kokosnotensaus

Donderdag 28-11-2019

Bloemkool En Butternut-curry Met Gebakken Kikkererwten
Bloemkool En Butternut-curry Met Gebakken Kikkererwten

Woensdag 27-11-2019

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu