Bloemkoolkoekjes Op Potpastei Gemaakt Met Dr. Furhman's Oppermachtige Greens
Voor voor 4 personen
Met veel Vitamine C, veel Foliumzuur, weinig Verzadigd vet en weinig Zout
Koekjes van bloemkool, het moet niet gekker worden!
Ingrediënten
- 1/4 kleine pompoen
- 1/2 middelgrote groene paprika, gehakt
- 1/2 middelgrote ui, gehakt
- 1 middelgrote wortel, fijngehakt
- 1 grote steel paksoi, gehakt
- 180 gram diepvriesgroenten
- 1 kopje kleine broccoliroosjes
- 10 kleine spruitjes, gehalveerd
- 1 1/2 blik witte bonen, uitgelekt
- 1 kopje groenten bouillon
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/8 theelepel cayennepeper of naar smaak
- 2 theelepels groentebouillon
- 1/2 middelgrote aardappel, gekookt en versnipperd (ziet eruit als hash browns)
- 1/2 kleine bloemkool, gekookt en geraspt
- 1 kleine avocado
- 1 theelepel olijfolie
Instructies
Verwarm 2-3 eetlepels water in een grote bakpan en Sauteer de pompoen, groene paprika, ui, wortel, paksoi, broccoli en spruitjes tot ze zacht zijn, af en toe roerend. Voeg zo nodig extra water toe om aanbakken te voorkomen. Meng de diepvriesgroenten door elkaar. Mix in krachtige mixer de bonen, de groentenbouillon, knoflookpoeder, rode paprika en groentebouillon. Meng het gebakken groentenmengsel en laat ongeveer 30 minuten sudderen. Combineer de versnipperde aardappel en bloemkool en zorg ervoor dat de bloemkool ongeveer even veel is als de geraspte aardappel. Mix in de olijfolie en prak de avocado. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Maak 5 koekjes van ongeveer 2,5 cm groot en bewaar het overtollige geraspte mengsel. Druk met de hand op elkaar en leg op een licht geoliede bakplaat. Druk het resterende geraspte mengsel in 2 kleine, licht geoliede taartblaadjes om een ​​korst te vormen. Bak gedurende 30 minuten of tot de koekjes knapperig zijn en de korst lichtbruin is. Koel gedurende 10 minuten. Doe ongeveer 3 grote lepels gebakken mengsel op de afgekoelde korst. Plaats de koekjes bovenop het mengsel. Bak tot bruin, ongeveer 20 - 30 minuten.
Voedingswaarde per persoon
Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 489 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Over de ingrediënten van de Bloemkoolkoekjes Op Potpastei Gemaakt Met Dr. Furhman's Oppermachtige Greens
Broccoli
Het mag duidelijk zijn dat broccoli echt heel goed is voor je gezondheid. Sulforafaan is hierbij de belangrijkste stof, maar er zit zoveel meer goeds in broccoli: vitamine A, C, E en K; mineralen zoals calcium en fosfor; oplosbare vezels en waarschijnlijk een hele hoop voedingsstoffen die nog ontdekt moeten worden. Een natuurlijke superfood dus die best wekelijks op tafel mag staan.
Wortel
Betacaroteen is een pro-vitamine A, dat wil zeggen dat betacaroteen het lichaam helpt bij het omzetten van vitamine A. dus zonder betacaroteen heeft het lichaam weinig aan vitamine A. Daarbij is uit onderzoek gebleken dat betacaroteen een goede antioxidant is en je helpt in het bestrijden van vrije radicalen.
Paksoi
Paksoi is een groente die meer vitaminen kent dan menig andere groente. Het behoort tot de meeste gezonde groenten die er zijn. Paksoi bevat zeer veel vitamine C 100 gram van deze grootbladige groente is genoeg voor 75% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan vitamine C.
Pompoen
Pompoen is rijk aan vitaminen A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Een zeer hoog gehalte aan vitamine A en aan antioxidanten (vitaminen C en E) zorgt voor een sterk immuunsysteem en verkleint de kans op welvaartziekten.
Paprika
Paprika is een groente en is daarom goed voor je gezondheid. Net als andere groentesoorten bevat paprika veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Rode paprika bevat 2 maal zoveel vitamine C als groene paprika. Ook is de rode wat zoeter.
Ui
In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.