Bloemkool Met Masala Saus

BLOEMKOOL MET MASALA SAUS

Bloemkool Met Masala Saus

Bloemkool Met Masala Saus

Voor voor 4 personen
Met veel Vitamine C, veel Foliumzuur, weinig Totaal vet en weinig Zout

De zelfgemaakt masala saus geeft een hele nieuwe smaak aan je bloemkool.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 30 gram in blokjes gesneden tomaten, vers of verpakt in BPA-vrije pakken
  • 1 1/4 theelepels milde kerriepoeder
  • 3/4 theelepel hete kerriepoeder
  • 1 1/2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel groentebouillon, aangepast aan de smaak)
  • 1/2 kop kikkererwtenmeel
  • 1 kop bloemkool, gestoomd


Instructies

Sauteer uien en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg in blokjes gesneden tomaten en 1/4 kopje water koken ongeveer 5 minuten. Voeg kerries en komijn toe, kook nog een paar minuten. Plaats in de kom en gebruik een staafmixer om te pureren (of gebruik een keukenmachine of gewone blender). Voeg kikkererwtenmeel langzaam toe tot het ingedikt is. Serveer over gestoomde bloemkool. Opmerking: selecteer tomatenproducten die zijn verpakt in glas of pakken. Deze materialen bevatten geen BPA.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 125
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 23 g
  • Totaal vet 1,8 g
  • Verzadigd vet 0,2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Zout 43 mg
  • Vezels 6.2 g
  • Beta-caroteen 970 μg
  • Vitamine C 65 mg
  • Calcium 69 mg
  • IJzer 2,4 mg
  • Foliumzuur 129 μg
  • Magnesium 63 mg
  • Zink 1 mg
  • Selenium 2.3 μg

Over de ingrediënten van de Bloemkool Met Masala Saus

Kerriepoeder

Het geheim van kerrie schuilt ‘m in het stofje curcumine. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat dit stofje uit de geelwortel, oftewel kurkuma, kankercellen kan aanvallen en zelfs kan doden. Ook schijnt het een van de krachtigste antioxidanten te zijn. Van deze stofjes is bekend dat ze onze cellen beschermen tegen beschadiging.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Komijn

4 Gram komijn is genoeg voor 15% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) voor ijzer. Het ijzer in komijn is een stof die in hemoglobine voorkomt. Door hemoglobine wordt zuurstof via het bloed getransporteerd. Omdat er door ijzerinname meer zuurstofmoleculen door de bloedbaan kunnen stromen verhoogt inname van extra ijzer de algemene levensvitaliteit en het voorkomt bloedarmoede. Behalve ijzer zitten er nog andere mineralen in komijn. Het bevat mangaan(7%ADH), magnesium(3.8%ADH) en calcium(3.9%ADH). Al met al is het een voedzame stof.

Andere gezonde recepten met veel vitamine c

Tofu Spinazie Gehaktballen
Tofu Spinazie Gehaktballen
Romige Knoflook Gort
Romige Knoflook Gort
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Bloemkool, Spinazie Puree
Bloemkool, Spinazie Puree "aardappelen"

Maandag 21-09-2020

Channa Saag (pittige Kikkererwten Met Spinazie)
Channa Saag (pittige Kikkererwten Met Spinazie)

Zondag 20-09-2020

Andijvie En Bonen
Andijvie En Bonen

Zaterdag 19-09-2020

Citrusy Pico De Gallo Boerenkool Met Portobello Champignons
Citrusy Pico De Gallo Boerenkool Met Portobello Champignons

Woensdag 16-09-2020

Bloemkool En Champignonsaus Met Bonenpastawaren En Cashewkaassaus
Bloemkool En Champignonsaus Met Bonenpastawaren En Cashewkaassaus

Zondag 13-09-2020

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu