Bloemkool Buffalo-stijl
Voor voor 4 personen
Met veel Zink, veel Magnesium, weinig Koolhydraten en weinig Verzadigd vet
Start het feest met een portie Bloemkool Buffalo Wings.
Ingrediënten
- 1 kopje amandelmeel
- 1/4 kop Edelgist
- 1 theelepel tomatenpurree, aangepast aan de smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper, of naar smaak
- 2/3 kop water
- 1 eetlepel mosterd
- 1 kop bloemkool, in roosjes gesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Combineer bloem, Edelgist en smaakmakers in een kom. Voeg geleidelijk water toe en klop met een garde. Roer de mosterd erdoor. Het mengsel moet op een dik beslag lijken. besprenkel bloemkoolroosjes met de coating. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten tot de coating droog is en de bloemkool zacht is.
Voedingswaarde per persoon
Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 535 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Over de ingrediënten van de Bloemkool Buffalo-stijl
Paprika
Paprika is een groente en is daarom goed voor je gezondheid. Net als andere groentesoorten bevat paprika veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Rode paprika bevat 2 maal zoveel vitamine C als groene paprika. Ook is de rode wat zoeter.
Edelgist
De B-vitamines in edelgist dragen bij aan het vergroten van de weerstand, het versterken van het metabolisme, het gezonder maken van de huid en het haar. Vitamine B6 zorgt voor vermindering van vermoeidheid. Edelgistvlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten en daarmee een mooie toevoeging voor iemand die veganistisch eet. Kortom: als je genoeg edelgist eet, krijg je vanzelf een prachtige huid, keiharde nagels en lang glanzend haar.
Mosterd
Mosterdzaad bevat de mineralen seleen, fosfor, mangaan en magnesium. Voorts is het een bron van tryptofaan, wat een essentieel aminozuur is. Er zitten zelfs omega3-vetten in. Dat zijn de gezonde vetten waarvan je helemaal niet aankomt. Mosterdzaad is juist een afslanker. Het bevordert de verbranding van vetten in het lichaam, de hydrolyse. Het kan dus geen kwaad om mosterd op je kaas te doen. Er zitten wel allerlei vitaminen in mosterd zoals vitaminen uit het B-complex en vitamine K maar de hoeveelheid is relatief weinig. Toch zorgen deze vitaminen voor de algehele gezondheidsbevorderende werking van mosterd.
Cayennepeper
Capsaïcine is de meest bekende stof in cayennepeper. Deze stof is verantwoordelijk voor de meeste geneeskrachtige eigenschappen. Het zorgt ervoor dat de bloedvaten bloed beter laten stromen. Verder wordt de lichaamstemperatuur verhoogd. Dat betekent dat het lichaam harder moet gaan werken; het wil immers de lichaamstemperatuur zo constant mogelijk houden. Hierdoor verbrand je meer calorieën en dat is vervolgens de reden dat cayennepeper voor gewichtsvermindering zou kunnen zorgen.
Bloemkool
Een bloemkool bevat veel voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en fytonutriënten, dit zijn stoffen die in plantaardig voedsel zitten die goed zijn voor je gezondheid. Door de grote hoeveelheid Calcium en Vitamine C die bloemkool bevat, is slechts 125 gram van de groente al genoeg voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C. Verder is het een groente die het hoogste percentage Calcium bevat en stoffen die helpen deze stof in je lichaam op te nemen. Hierdoor is bloemkool erg goed voor je botten. Deze Calcium zit in de groene bladeren van een bloemkool en zijn dus zonde om weg te gooien.
Peper
Zwarte peper werd al in het oude India gebruikt als middeltje tegen allerlei aandoeningen, waaronder keelontstekingen en problemen met de spijsvertering. Ook bij de Romeinen en de Grieken was de peperkorrel populair om zijn medicinale eigenschappen â en veel van deze oude geneeskunde wordt door de hedendaagse wetenschap ondersteund.