Bijna Rauwe Pad Thai Met Chili Amandel Saus
Voor voor 6 personen
Met veel Zink, veel Calcium, weinig Zout en weinig Verzadigd vet
Heerlijke Pad Thai
Ingrediënten
- 1 1/2 eetlepels tamarindepasta (verkrijgbaar bij Whole Foods)
- 8 normale of 4 Medjool dadels, ontpit
- 1/2 gepelde sinaasappel
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 Serrano-chili, grof gesneden, met pitjes
- 1 eetlepel ongepelde sesamzaadjes, licht geroosterd
- 1 eetlepel Edelgist
- 5 eetlepels water
- 1 courgette, gesneden op een mandoline als "fettuccine" noedels
- 6 kopjes gesnipperde Chinese kool
- 1 middelgrote wortel, versnipperd
- 1 middelgrote rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 1 appel, geschaafd met een mandoline
- 1 rode paprika, gehakt
- 1/2 Serrano-chili, zonder zaadjes en fijngehakt
- 200 gram bonen pasta, gekookt volgens de aanwijzingen van de verpakking en gekoeld
- 1/2 kop gehakte koriander
- 1/2 kop geroosterde cashewnoten, grof gesneden
- Voor de Chili Amandel Saus:
- 1/2 kop rauwe amandelboter
- 1 cm stuk verse gember, geschild en fijngehakt
- 1 Serrano chili, grof gehakt, met pitjes
- 1/4 kopje citroensap
- 8 normale of 4 Medjool dadels, ontpit
- 6 teentjes knoflook of naar smaak
- 1/2 theelepel zoutarme soyasaus
- 1/2 gepelde sinaasappel
- 3/4 kop water
- snuifje cayennepeper
Instructies
Pureer de tamarindepasta, dadels, sinaasappel, knoflook, Serrano Chili, geroosterde sesamzaden, gist en water in een krachtige blender tot een gladde saus. In een grote kom, meng de tamarinde puree met de courgette, kool, wortel, ui, appel, rode peper, Serrano Chili, pasta en koriander. Om de Chili Amandel Saus te maken, pureer alle ingrediënten in een krachtige blender tot een gladde massa, voeg indien nodig extra water toe om het blenden te vergemakkelijken. Koel tot deze klaar is voor gebruik. Verdeel pasta en groente over 4 borden, besprenkel met de chili-amandelsaus en besprenkel met de geroosterde cashewnoten.
Voedingswaarde per persoon
Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 538 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Over de ingrediënten van de Bijna Rauwe Pad Thai Met Chili Amandel Saus
Edelgist
De B-vitamines in edelgist dragen bij aan het vergroten van de weerstand, het versterken van het metabolisme, het gezonder maken van de huid en het haar. Vitamine B6 zorgt voor vermindering van vermoeidheid. Edelgistvlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten en daarmee een mooie toevoeging voor iemand die veganistisch eet. Kortom: als je genoeg edelgist eet, krijg je vanzelf een prachtige huid, keiharde nagels en lang glanzend haar.
Knoflook
Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.
Courgette
Courgette is een populaire groente in gezonde koolhydraatarme diëten. Dit komt doordat het: koolhydraatarm is, weinig calorieën bevat, en veel waardevolle voedingsstoffen bevat. Met courgette kan je je inname van vitamines en mineralen dus flink vergroten, zonder je calorie-inname veel te verhogen en zonder de koolhydratenteller te laten stijgen.
Appel
In Nederland zijn appels de derde bron voor de bevolking om flavonoïdenbinnen te krijgen. De appel is goed als je wilt afvallen, de appel werkt bloeddruk verlagend en kan zelfs de kans op kanker verminderen daarbij heeft het ook nog andere voordelen.
Sinaasappel
De vezels in sinaasappelen kunnen het cholesterolgehalte verlagen, doordat deze het overtollige cholesterol opruimen. Dit blijkt uit een onderzoek uit 2010. In dit onderzoek ervaarden testpersonen met een hoog cholesterolgehalte een afname van slecht cholesterol (LDL-cholesterol) nadat zij gedurende 60 dagen sinaasappelsap dronken [3,9].
Sesamzaadjes
Er zit oliezuur in sesamzaad. Dat werkt bloeddrukverlagend. Het helpt ook meer om de goede cholesterol in het lichaam sterker te maken en de slechte cholesterol te elimineren. De onverzadigde vetzuren waartoe oliezuur behoort helpen hart- en vaatziekten te voorkomen. Verder bevat sesamzaad veel van het essentiële aminozuur tryptofaan. Dit is een stof die onder meer kankerbestrijdende eigenschappen heeft, is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast werken de antioxidanten van sesamzaad ook tegen kanker. 100 Gram sesamzaad bevat meer tryptofaan dan de dagelijkse behoefte van het lichaam.Â