Bieten Edamame Roerbakgerecht

BIETEN EDAMAME ROERBAKGERECHT

Bieten Edamame Roerbakgerecht

Bieten Edamame Roerbakgerecht

Voor voor 3 personen
Met veel Calcium, veel Selenium, weinig Verzadigd vet en weinig Koolhydraten

De zoete smaak van bieten schittert in dit unieke wokgerecht.

Ingrediënten

  • 3 bieten
  • 400 gram extra stevige tofu, in hapklare stuk gesneden
  • 2 eetlepels abrikozenconfituur
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 250 gram edamame
  • 1/2 theelepel piment
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels witte wijn Azijn of balsamicoazijn


Instructies

In een stoommandje, stoom bieten en de toppen van de bieten. Giet ondertussen voldoende water in een pan om de bodem te bedekken. Voeg tofu toe. Verhit gedurende 2 minuten op een laag vuur. Meng 1 kopje water met abrikozenjam en giet op tofu. Voeg edamame, knoflook en uienpoeder toe aan tofu en kook 5 minuten of tot het is opgewarmd. Breng op smaak met piment, kaneel en witte wijn azijn. Snij de groenten in hapklare stukjes en snij de bieten en roer het tofu-mengsel erdoor.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 372
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 34 g
  • Totaal vet 17,4 g
  • Verzadigd vet 2,4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Zout 136 mg
  • Vezels 8,7 g
  • Beta-caroteen 994 μg
  • Vitamine C 18 mg
  • Calcium 566 mg
  • IJzer 6,9 mg
  • Foliumzuur 359 μg
  • Magnesium 159 mg
  • Zink 3,7 mg
  • Selenium 23,7 μg

Over de ingrediënten van de Bieten Edamame Roerbakgerecht

Abrikozen

Abrikozen zijn familie van perziken en pruimen. De smaken komen dan ook redelijk overeen. Dit fruit, dat door de Grieken vroeger de ‘gouden eieren van de zon’ werd genoemd, is rijk aan vitamine A, vitamine C, kalium, luteïne en zeaxanthine.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Azijn

Azijn kan ook gebruikt worden bij lichamelijke klachten en ongemakken. Azijn staat bekend om zijn antischimmel en ontsmettende werking en kan daarom gebruikt worden bij allerlei kwalen, zoals: Aambeien, Acne, Blauwe plekken, Droge mond, Galbulten, Hik, Hoofdluis, Luieruitslag, Maag- en darmstoornissen, Oorproblemen, Psoriasis, Roos, Steken en beten, Transpiratiegeur, Vet haar, Wratten, Zonnebrand en Zweetvoeten.

Tofu

Op het gebied van vitaminen zitten er wel een aantal in tofu, maar deze zijn niet in dergelijke hoeveelheden dat ze een grote bijdrage hebben aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. In 100 gram tofu zit 5% van de ADH van vitamine B9. Vitamine B1, B2 en B6 zijn allen goed voor 4%. Voor mineralen ligt het wat beter voor tofu. Zo zit er 20% van het ADH aan calcium in. Voor magnesium is dit 31%, gevolgd door selenium met 14% en fosfor met 12%. Als laatste zit er voor 11% van de ADH aan koper in.

Kaneel

Kaneel wordt al eeuwenlang gebruikt in de geneeskunde. Denk bijvoorbeeld aan de bestrijding van verkoudheid, diarree, misselijkheid, winderigheid, menstruatiepijnen en zelfs tegen koude voeten. Jazeker, ook tegen koude voeten, want kaneel verwarmt je lichaam! Kaneel is eigenlijk een algemeen toepasbaar ‘medicijn’ wat je heel erg breed in kunt zetten. Je krijgt eenvoudigweg meer energie nadat je kaneel hebt gegeten.

Andere gezonde recepten met veel calcium

Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Gebakken Kerstomaatjes
Gebakken Kerstomaatjes
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Kokoskerrie Met Broccoli En Peultjes
Kokoskerrie Met Broccoli En Peultjes

Zaterdag 16-11-2019

Aziatische Groenten Met Tofu In Beslag
Aziatische Groenten Met Tofu In Beslag

Donderdag 14-11-2019

Gestoofde Paksoi
Gestoofde Paksoi

Maandag 11-11-2019

Broccoli Met Knoflook
Broccoli Met Knoflook

Zondag 10-11-2019

Citrusy Pico De Gallo Boerenkool Met Portobello Champignons
Citrusy Pico De Gallo Boerenkool Met Portobello Champignons

Donderdag 07-11-2019

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu