Balsamico-geglazuurde Mosterdgroenten Met Rozijnen En Pijnboompitten

BALSAMICO-GEGLAZUURDE MOSTERDGROENTEN MET ROZIJNEN EN PIJNBOOMPITTEN

Balsamico-geglazuurde Mosterdgroenten Met Rozijnen En Pijnboompitten

Balsamico-geglazuurde Mosterdgroenten Met Rozijnen En Pijnboompitten

Voor voor 4 personen
Met veel Beta-caroteen, veel Vitamine C, weinig Zout en weinig Koolhydraten

Rozijnen, uien en pijnboompitten ronden de peperachtige smaak van de mosterdgroenten af.

Ingrediënten

  • 2 grote trossen mosterdgroente
  • 1/4 kopje rozijnen of krenten
  • 1 rode ui, heel dun gesneden
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kopje pijnboompitten
  • 2 eetlepels balsamico of andere gearomatiseerde azijn naar smaak


Instructies

Breng 1/2 kopje water aan de kook, voeg de groenten toe en bak op middelhoog vuur tot ze geslonken zijn. Voeg de rozijnen en rode ui toe, zet het vuur lager, dek af en kook, af en toe roerend tot de groene gaar is, ongeveer 10 minuten, voeg indien nodig meer water toe. Ondertussen, in een pan lichtjes ingewreven met olijfolie, bak knoflook tot ze zacht zijn, ongeveer 1 minuut. Roer de pijnboompitten erdoor en haal het van het vuur. Meng de groente, het knoflook / pijnboompitmengsel en de azijn. Opmerking: boerenkool, rapen of een combinatie kunnen ook worden gebruikt.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 533 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Balsamico-geglazuurde Mosterdgroenten Met Rozijnen En Pijnboompitten

Rozijnen

Er zitten veel goede vitamines in rozijnen zoals vitamine B. Ook bevatten ze polyfenolen, wat plantaardige componenten zijn. Beide zijn goed voor onze hart en bloedvaten. Er zit ook kalium en borium in rozijnen, deze laatste is een mineraal dat de botten verstevigd.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Krenten

Er zitten veel goede vitamines in rozijnen zoals vitamine B. Ook bevatten ze polyfenolen, wat plantaardige componenten zijn. Beide zijn goed voor onze hart en bloedvaten. Er zit ook kalium en borium in rozijnen, deze laatste is een mineraal dat de botten verstevigd.

Mosterd

Mosterdzaad bevat de mineralen seleen, fosfor, mangaan en magnesium. Voorts is het een bron van tryptofaan, wat een essentieel aminozuur is. Er zitten zelfs omega3-vetten in. Dat zijn de gezonde vetten waarvan je helemaal niet aankomt. Mosterdzaad is juist een afslanker. Het bevordert de verbranding van vetten in het lichaam, de hydrolyse. Het kan dus geen kwaad om mosterd op je kaas te doen. Er zitten wel allerlei vitaminen in mosterd zoals vitaminen uit het B-complex en vitamine K maar de hoeveelheid is relatief weinig. Toch zorgen deze vitaminen voor de algehele gezondheidsbevorderende werking van mosterd.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Pijnboompitten

Pijnboompitten bevatten redelijk wat calorieën maar die komen voornamelijk door de goede vetten, namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Dit zijn vetten die je nodig hebt voor onder andere je hart, longen en hersenen en ze verlagen de kans op hart- en vaatziekten.

Andere gezonde recepten met veel beta-caroteen

Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Kokosgemberkool Met Sesam-korst Tempeh
Kokosgemberkool Met Sesam-korst Tempeh
Gebakken Tofu Met Champignonsaus
Gebakken Tofu Met Champignonsaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Gebakken Bonen Van De Barbecue
Gebakken Bonen Van De Barbecue

Dinsdag 26-03-2024

Vullend Pompoengerecht
Vullend Pompoengerecht

Maandag 25-03-2024

Geroerbakte Broccoli Met Thaise Kerriesaus
Geroerbakte Broccoli Met Thaise Kerriesaus

Vrijdag 22-03-2024

Broccoli Met Geroosterde Knoflook En Sjalotten
Broccoli Met Geroosterde Knoflook En Sjalotten

Donderdag 21-03-2024

Gebakken Aubergine Parmezaan Met Verse Tomatensaus
Gebakken Aubergine Parmezaan Met Verse Tomatensaus

Dinsdag 19-03-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu