Balsamico Portobello En Aubergines

BALSAMICO PORTOBELLO EN AUBERGINES

Balsamico Portobello En Aubergines

Balsamico Portobello En Aubergines

Voor voor 4 personen
Met veel Selenium, veel Kalium, weinig Zout en weinig Verzadigd vet

Eenvoudig en elegant, deze gelaagde portobello-champignons, aubergine en tomaten vormen een perfect zomerdiner.

Ingrediënten

  • 4 portobello-champignons
  • 1/4 kop Balsamico-azijn
  • 1 middelgrote aubergine, in plakjes van 1/3 cm dik
  • 1/4 kop verse basilicumblaadjes
  • 1 tomaat, gesneden in 1/2 cm dikke plakjes
  • 1/2 theelepel droge oregano
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 1/2 kopjes pasta met laag zoutgehalte
  • 1/4 kopje pijnboompitten, geroosterd en gehakt


Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Marineer paddestoelen in balsamico-azijn gedurende 10 minuten. Verwijderen uit marinade. Op een met bakpapier bekleedde of licht geoliede bakplaat, maak laagjes in 4 stapels: champignons, aubergine, basilicumbladeren en tomaat. Breng op smaak met oregano en zwarte peper. Bak gedurende 30 minuten of totdat de champignons en aubergine zacht zijn. In een kleine steelpan pasta-saus verwarmen. Serveer met saus en gehakte pijnboompitten.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 535 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Balsamico Portobello En Aubergines

Balsamico

Balsamico azijn bevat polyfenolen, die zijn krachtige antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen externe en interne schadelijke factoren die onze cellen en weefsels kunnen beschadigen. Wanneer het oxideringsproces in het menselijk lichaam, induceert de vorming van vrije radicalen die kunnen veranderen of vernietigen celmembranen en leiden tot vroegtijdige veroudering, DNA mutatie, aderverkalking, of kanker. Polyfenolen in balsamicoazijn kunnen deze vrije radicalen te vernietigen en helpt ons lichaam bij het bestrijden hart-en vaatziekten en potentieel dodelijke ziekten, door verbetering van het immuunsysteem.

Tomaat

Tomaten bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals niacine, foliumzuur en vitamine B6. Al deze stoffen worden gelinkt aan het voorkomen van hart- en vaatziektes. Eén studie stelde vast dat bij vrouwen die zeven tot tien porties tomaten per week aten het risico op hartziekten tot 30 procent lager lag dan bij vrouwen die slechts één tot twee keer per week tomaten op het menu zetten. De resultaten waren zelfs nog beter als de vrouwen de tomaten combineerden met een plantaardige olie.

Azijn

Azijn kan ook gebruikt worden bij lichamelijke klachten en ongemakken. Azijn staat bekend om zijn antischimmel en ontsmettende werking en kan daarom gebruikt worden bij allerlei kwalen, zoals: Aambeien, Acne, Blauwe plekken, Droge mond, Galbulten, Hik, Hoofdluis, Luieruitslag, Maag- en darmstoornissen, Oorproblemen, Psoriasis, Roos, Steken en beten, Transpiratiegeur, Vet haar, Wratten, Zonnebrand en Zweetvoeten.

Oregano

Oregano was eigenlijk een exclusief geneeskruid maar tegenwoordig wordt het vooral als keukenkruid gebruikt. Van de blaadjes werd een sterke thee gezet die men dronk als hoestdrank. Het helpt ook tegen kiespijn, Voorts is het een laxerend middel. Het stimuleert de spijsvertering in het algemeen en het verdrijft misselijkheid. In Mexico is zeer recent een onderzoek gedaan naar oregano als geneesmiddel tegen infectie met de parasiet Giardia lamblia. Hieruit bleek dat oregano meer effectief was tegen deze parasiet dan het meestal voorgeschreven geneesmiddel tinidazol.

Basilicum

Basilicum is onder andere goed bij verkoudheid, iets waar we waarschijnlijk allemaal een dezer dagen tegenaan gaan lopen. Ook schijnt basilicum een ontspannende werking te hebben; in tijden van stress zou het je moeten helpen kalmeren. 

Champignons

De witte champignons, die het meest gegeten worden (die in die blauwe bakjes) zijn ook heel gezond. Het is niet voor niets een supergroente want ze bevatten 12 keer meer antioxidanten dan andere groenten. Bovendien bevatten deze champignons de stof: L-ergotioneine, waarmee beschadigde cellen kunnen worden hersteld. Last but not least is vastgesteld dat ‘gewone’ champignons ook nog eens het risico op borstkanker kan verkleinen. Champignons zitten vol mineralen als kalium, fosfor, koper, vezels, vitaminen als vit B2. B3, foliumzuur(B11) en selenium. Zijn een bron van ergosterol dat een voorloper is van vitamine D. verder zijn ze vet/cholesterolvrij en zoutarm.

Andere gezonde recepten met veel selenium

Bonenpasta Met Wortel En Walnoot Saus
Bonenpasta Met Wortel En Walnoot Saus
Pompoen Met Appels En Pecannoten
Pompoen Met Appels En Pecannoten
Boon Enchiladas
Boon Enchiladas

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Aziatische Sla Wraps
Aziatische Sla Wraps

Dinsdag 16-04-2024

Gebakken Tofu Met Champignonsaus
Gebakken Tofu Met Champignonsaus

Maandag 15-04-2024

Kaneel Geroosterde Wortels
Kaneel Geroosterde Wortels

Vrijdag 12-04-2024

Californische Romige Boerenkool En Kikkererwten
Californische Romige Boerenkool En Kikkererwten

Donderdag 11-04-2024

Asperges Met Sinaasappelsaus
Asperges Met Sinaasappelsaus

Maandag 08-04-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu