Baby Bok Choy Met Adzuki Bonen En Bulgur

BABY BOK CHOY MET ADZUKI BONEN EN BULGUR

Baby Bok Choy Met Adzuki Bonen En Bulgur

Baby Bok Choy Met Adzuki Bonen En Bulgur

Voor voor 6 personen
Met veel Selenium, veel Zink, weinig Zout en weinig Koolhydraten

Ingrediënten

  • 80 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 80 gram shiitake paddenstoelen, in plakjes gesneden
  • 2 sjalotten, in stukjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kop droge bulgur
  • 2 1/2 kopjes ongezouten groentenbouillon
  • 1 1/2 kopjes gekookte adzuki of andere witte bonen, uitgelekt
  • 1 1/2 theelepels verse tijm
  • 4 baby paksoi, in de lengte doorgesneden
  • 300 gram cherry tomaten, gehalveerd


Instructies

In een grote koekenpan, bak de champignons in een klein beetje water of groentenbouillon gedurende ongeveer 5 minuten. Haal de champignons uit de pan en zet opzij. Voeg sjalotjes en knoflook toe aan de pan en bak het geheel 3 minuten of tot de sjalotjes doorschijnend zijn. Voeg bulgur en groentenbouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat 15 minuten sudderen. Roer de gekookte bonen, tijm en champignons erdoor. Plaats de paksoi met de gesneden kant naar beneden over de champignons en bulgur en doe de tomaten er overheen. Dek af en blijf koken totdat alle vloeistof is opgenomen en paksoi zacht is, ongeveer 10 minuten.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 480 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Baby Bok Choy Met Adzuki Bonen En Bulgur

Shiitake

Shiitakes zijn rijk aan eiwitten. Per 100 gram bevatten ze 13 gram eiwitten. Bij de gewone champignon is dit 2,7 gram. Eiwitten zijn bouwstoffen voor het lichaam en zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel gaat overeten.

Paddenstoelen

Paddenstoelen bevatten nuttige voedingsstoffen zoals vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels. Paddenstoelen kun je goed gebruiken om te variëren met je groente. Ze zijn geen goede vleesvervanger. Een vleesvervanger moet eiwit, voldoende ijzer en voldoende vitamine B1 en/of vitamine B12 bevatten. Paddenstoelen bevatten wel eiwit en voldoende vitamine B1, maar te weinig ijzer. 

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Sjalotten

Sjalotjes bevatten meer mineralen en vitaminen dan gewone uien. Vitamine A, een antioxidant dat goed is voor de ogen, zit het meest in sjalotten. Deze ondergronds groeiende groente bevat per 110 gram 35% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH)aan vitamine A. Pirydoxine of vitamine B6 zit ook veel in de sjalot; 27% van de ADH. Overige vitaminen die het sjalotje rijk is zijn: vitamine C (13% ADH), foliumzuur of B11 (9%ADH), pantotheenzuur of B5 (6% ADH) en thiamine of B1 (5% ADH).

Champignons

De witte champignons, die het meest gegeten worden (die in die blauwe bakjes) zijn ook heel gezond. Het is niet voor niets een supergroente want ze bevatten 12 keer meer antioxidanten dan andere groenten. Bovendien bevatten deze champignons de stof: L-ergotioneine, waarmee beschadigde cellen kunnen worden hersteld. Last but not least is vastgesteld dat ‘gewone’ champignons ook nog eens het risico op borstkanker kan verkleinen. Champignons zitten vol mineralen als kalium, fosfor, koper, vezels, vitaminen als vit B2. B3, foliumzuur(B11) en selenium. Zijn een bron van ergosterol dat een voorloper is van vitamine D. verder zijn ze vet/cholesterolvrij en zoutarm.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Andere gezonde recepten met veel selenium

Bonenpasta Met Wortel En Walnoot Saus
Bonenpasta Met Wortel En Walnoot Saus
Pompoen Met Appels En Pecannoten
Pompoen Met Appels En Pecannoten
Boon Enchiladas
Boon Enchiladas

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Bieten Edamame Roerbakgerecht
Bieten Edamame Roerbakgerecht

Zaterdag 13-04-2024

Gebakken Boerenkool En Koolschotel
Gebakken Boerenkool En Koolschotel

Vrijdag 12-04-2024

Snel Artisjok Hart Recept
Snel Artisjok Hart Recept

Donderdag 11-04-2024

Bloemkool En Champignonsaus Met Bonenpastawaren En Cashewkaassaus
Bloemkool En Champignonsaus Met Bonenpastawaren En Cashewkaassaus

Maandag 08-04-2024

Spruitjes Polonaise
Spruitjes Polonaise

Zaterdag 06-04-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu