Aziatische Sla Wraps

AZIATISCHE SLA WRAPS

Aziatische Sla Wraps

Aziatische Sla Wraps

Voor voor 4 personen
Met veel Beta-caroteen, veel Vitamine C, weinig Verzadigd vet en weinig Koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kopje walnoten
  • 3 medjool dadels, ontpit
  • 1 theelepel zoutarme soyasaus
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel Siracha Sauce
  • 2 eetlepels water
  • 2 kopjes champignons, fijn gesneden
  • 1/2 grote ui, fijn gesneden
  • 1 grote rode paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 2 grote wortels, versnipperd
  • 2 groene uien, in plakjes gesneden
  • 6-8 romaine slabladeren


Instructies

Week walnoten en dadels 10 minuten in heet water en laat ze uitlekken. Gebruik een keukenmachine om uien en champignons te hakken tot een zeer fijne blokjes. sauteer de ui en champignons in een antikleefpan op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Met behulp van een keukenmachine mixt u de uitgelekte walnoten en dadels tot een gehakt, maar niet papperig. Voeg zoutarme soyasaus, gember, knoflook, sesamzaadjes, Sriracha-saus en water toe, schraap langs de zijkanten en onderkant om ervoor te zorgen dat alles gemengd is. Probeer niet te veel te verwerken tot een puree. Voeg het walnootmengsel toe aan de pan met champignons en uien, mix en verwarm tot ze net warm zijn. Lepel het walnoot "vlees" in de slablaadjes en bedek met overgebleven verse groenten en besprenkel met extra sesamzaadjes.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 278
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 29 g
  • Totaal vet 17,3 g
  • Verzadigd vet 1,7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Zout 185 mg
  • Vezels 7 g
  • Beta-caroteen 6742 μg
  • Vitamine C 63 mg
  • Calcium 89 mg
  • IJzer 2,2 mg
  • Folium 144 μg
  • Magnesium 77 mg
  • Zink 1,5 mg
  • Selenium 6.6 μg

Over de ingrediënten van de Aziatische Sla Wraps

Champignons

De witte champignons, die het meest gegeten worden (die in die blauwe bakjes) zijn ook heel gezond. Het is niet voor niets een supergroente want ze bevatten 12 keer meer antioxidanten dan andere groenten. Bovendien bevatten deze champignons de stof: L-ergotioneine, waarmee beschadigde cellen kunnen worden hersteld. Last but not least is vastgesteld dat ‘gewone’ champignons ook nog eens het risico op borstkanker kan verkleinen. Champignons zitten vol mineralen als kalium, fosfor, koper, vezels, vitaminen als vit B2. B3, foliumzuur(B11) en selenium. Zijn een bron van ergosterol dat een voorloper is van vitamine D. verder zijn ze vet/cholesterolvrij en zoutarm.

Walnoten

In vergelijking met andere noten hebben walnoten de meeste antioxidanten. Deze kunnen cellen in het menselijk lichaam beschermen tegen vrije radicalen. In walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Heb je regelmatig last van obstipatie? Walnoten kunnen daar bij helpen. Door de vezelrijke walnoot dagelijks aan je dieet toe te voegen, zal je stoelgang verbeteren. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat dagelijks een handje walnoten eten ook helpt tegen stress en een hoge bloeddruk. Proefpersonen die een dieet volgden met walnoten op het menu bleken beter op stress te reageren.

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Sesamzaadjes

Er zit oliezuur in sesamzaad. Dat werkt bloeddrukverlagend. Het helpt ook meer om de goede cholesterol in het lichaam sterker te maken en de slechte cholesterol te elimineren. De onverzadigde vetzuren waartoe oliezuur behoort helpen hart- en vaatziekten te voorkomen. Verder bevat sesamzaad veel van het essentiële aminozuur tryptofaan. Dit is een stof die onder meer kankerbestrijdende eigenschappen heeft, is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast werken de antioxidanten van sesamzaad ook tegen kanker. 100 Gram sesamzaad bevat meer tryptofaan dan de dagelijkse behoefte van het lichaam. 

Gember

Er wordt veel beweerd over gember. Van het verlichten van menstruatiepijn tot het idee dat het kan helpen bij de behandeling van kanker, diabetes of reuma: gember zou verschillende effecten op de gezondheid hebben. Dit zou onder andere komen door stoffen in gember met een anti-oxidatieve of ontstekingsremmende werking.

Andere gezonde recepten met veel beta-caroteen

Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Kokosgemberkool Met Sesam-korst Tempeh
Kokosgemberkool Met Sesam-korst Tempeh
Gebakken Tofu Met Champignonsaus
Gebakken Tofu Met Champignonsaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Broccoli Met Romige Amandelsaus
Broccoli Met Romige Amandelsaus

Zondag 03-12-2023

"romige" Cime Di Rapa

Vrijdag 01-12-2023

Bloemkool En Champignonsaus Met Bonenpastawaren En Cashewkaassaus
Bloemkool En Champignonsaus Met Bonenpastawaren En Cashewkaassaus

Woensdag 29-11-2023

Artisjok Linzen Brood
Artisjok Linzen Brood

Zondag 26-11-2023

Gebakken Boerenkool En Koolschotel
Gebakken Boerenkool En Koolschotel

Donderdag 23-11-2023

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu