Asperges Met Zwarte Vijgendressing

ASPERGES MET ZWARTE VIJGENDRESSING

Asperges Met Zwarte Vijgendressing

Asperges Met Zwarte Vijgendressing

Voor voor 4 personen
Met veel IJzer, veel Foliumzuur, weinig Totaal vet en weinig Koolhydraten

Knapperige asperges en rode paprika's worden extra lekker met een hartige dressing gemaakt met gearomatiseerde azijn.

Ingrediënten

  • 1/3 kopje azijn
  • 1 soeplepel groentebouillon, aangepast aan de smaak
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel gehakte verse marjolein of 1 theelepel gedroogd
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 1 eetlepel rauwe amandelboter
  • 1 eetlepel zoutarme ketchup
  • 2 pond asperges, taaie uiteinden getrimd, dan diagonaal gesneden in stukken van 2-cm
  • 1 kleine rode paprika, zeer dungesneden
  • 1/2 kopje pecannoten, licht geroosterd en gehakt (optioneel)


Instructies

Kook azijn in een kleine steelpan op middelhoog vuur tot het gehalveerd is, ongeveer 3 minuten. Giet azijn in een grote kom. Combineer water met de bouillon. Doe de azijn erbij, samen met mosterd, marjolein, knoflook, amandelboter en ketchup. Leg de dressing opzij. Sauteer asperges in 2-3 eetlepels water, roer gedurende 3 minuten op hoog vuur, dek af en stoom gedurende 1 minuut. Doe het nu in een kom. In dezelfde pan, sauteer paprika's in een kleine hoeveelheid water gedurende 1 minuut. Voeg asperges en paprika toe aan de dressing; besprenkel om goed te mengen. Strooi indien gewenst pecannoten er op.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 31 of 481 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Asperges Met Zwarte Vijgendressing

Knoflook

Aan knoflook worden allerlei gezonde eigenschappen toegedicht. Zo zou het je immuunsysteem versterken en luchtweginfecties bestrijden. Daarnaast wordt er gezegd dat de groente een antibacteriële werking heeft en beschermt tegen kanker. Knoflook lijkt de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen, maar vermindert daarnaast ook de bloedstolling. Voor het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte toont wetenschappelijk onderzoek lichte aanwijzingen.

Mosterd

Mosterdzaad bevat de mineralen seleen, fosfor, mangaan en magnesium. Voorts is het een bron van tryptofaan, wat een essentieel aminozuur is. Er zitten zelfs omega3-vetten in. Dat zijn de gezonde vetten waarvan je helemaal niet aankomt. Mosterdzaad is juist een afslanker. Het bevordert de verbranding van vetten in het lichaam, de hydrolyse. Het kan dus geen kwaad om mosterd op je kaas te doen. Er zitten wel allerlei vitaminen in mosterd zoals vitaminen uit het B-complex en vitamine K maar de hoeveelheid is relatief weinig. Toch zorgen deze vitaminen voor de algehele gezondheidsbevorderende werking van mosterd.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Amandelboter

Amandelen hebben een gunstig (verlagend) effect op het cholesterolgehalte. Hoe komt dat? Doordat amandelen vol zitten met plantensterolen: stofjes die de opname van cholesterol door de darmen tegengaan. Maar dat is nog niet alles. Amandelen zijn een bron van vitamine E, in een vorm die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Als je iedere dag 30 gram amandelen eet, kom je aan 33% van je dagelijkse behoefte aan vitamine E. Later in dit artikel geven we je een aantal opties om gemakkelijk aan dit streven te komen. Verder zijn amandelen regelrechte vezelbommetjes en bevatten ze veel proteïnes, omega 3 en onverzadigde vetzuren.

Boter

Aan plantaardige boter worden vaak nog extra vetoplosbare vitaminen waaronder vitamine A, D, E en K toegevoegd. Een voorbeeld ter vergelijking per 100 gram product: roomboter bevat 0,3 microgram vitamine D en 100 procent plantaardige margarine bevat 7,5 microgram vitamine D. Deze verrijking draagt bij aan een hogere vitamine D-inname. Voldoende vitamine D binnenkrijgen is belangrijk voor het voorkomen van botontkalking of osteoporose en/of spierzwakte.

Azijn

Azijn kan ook gebruikt worden bij lichamelijke klachten en ongemakken. Azijn staat bekend om zijn antischimmel en ontsmettende werking en kan daarom gebruikt worden bij allerlei kwalen, zoals: Aambeien, Acne, Blauwe plekken, Droge mond, Galbulten, Hik, Hoofdluis, Luieruitslag, Maag- en darmstoornissen, Oorproblemen, Psoriasis, Roos, Steken en beten, Transpiratiegeur, Vet haar, Wratten, Zonnebrand en Zweetvoeten.

Andere gezonde recepten met veel ijzer

Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Gestoofde Paksoi
Gestoofde Paksoi

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Geroerbakte Broccoli Met Thaise Kerriesaus
Geroerbakte Broccoli Met Thaise Kerriesaus

Woensdag 24-04-2024

Pesto Van Basilicum En Spinazie
Pesto Van Basilicum En Spinazie

Maandag 22-04-2024

Bloemkool En Groene Erwt Kerrie
Bloemkool En Groene Erwt Kerrie

Vrijdag 19-04-2024

Kokosgemberkool Met Sesam-korst Tempeh
Kokosgemberkool Met Sesam-korst Tempeh

Woensdag 17-04-2024

Bloemkool En Champignonsaus Met Bonenpastawaren En Cashewkaassaus
Bloemkool En Champignonsaus Met Bonenpastawaren En Cashewkaassaus

Zondag 14-04-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu