Asperges Met Sinaasappelsaus
Voor voor 4 personen
Met veel IJzer, veel Foliumzuur, weinig Zout en weinig Koolhydraten
Fleur de asperges op met deze lichte citrussaus. Indien gewenst kunnen de asperges worden vervangen door snijbonen.
Ingrediënten
- 1 1/2 pond asperges, bijgesneden
- 2 eetlepels Blood Orange Vinegar
- 2 eetlepels water
- 2 theelepels sinaasappelsap
- 1 theelepel citroensap
- 1/4 theelepel sinaasappelschil
- 2 eetlepels gehakte walnoten
Instructies
Stoom asperges tot ze knapperig zijn, ongeveer 7 minuten. Om saus te maken, klop je de resterende ingrediënten op, behalve walnoten. Leg asperges op een bord, schep de sinaasappelsaus erover en bestrooi met walnoten.
Voedingswaarde per persoon
Notice: unserialize(): Error at offset 31 of 475 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109
Over de ingrediënten van de Asperges Met Sinaasappelsaus
Sinaasappel
De vezels in sinaasappelen kunnen het cholesterolgehalte verlagen, doordat deze het overtollige cholesterol opruimen. Dit blijkt uit een onderzoek uit 2010. In dit onderzoek ervaarden testpersonen met een hoog cholesterolgehalte een afname van slecht cholesterol (LDL-cholesterol) nadat zij gedurende 60 dagen sinaasappelsap dronken [3,9].
Asperges
Asperges bevatten veel vitame K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Daarmee zijn asperges gezond voor het hele lijf. Van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid en van haar tot bottenâ¦Â asperges zorgen overal voor.
Appel
In Nederland zijn appels de derde bron voor de bevolking om flavonoïdenbinnen te krijgen. De appel is goed als je wilt afvallen, de appel werkt bloeddruk verlagend en kan zelfs de kans op kanker verminderen daarbij heeft het ook nog andere voordelen.
Citroen
Uit onderzoek blijkt dat citroensap ook de bacteriën vernietigt van malaria, cholera, difterie, tyfus en andere dodelijke ziektes. De vitamine C in citroenen neutraliseert vrije radicalen. Dit zijn schadelijke deeltjes die veroudering en ziekte veroorzaken. Citroenschil bevat tangeretine dat helpt tegen hersenkwalen zoals de ziekte van Parkinson. Citroen bevat ook rutine. Rutine werkt heilzaam bij oogkwalen, zoals aandoeningen van het netvlies door suikerziekte. Bovendien werkt citroen (net als andere citrusvruchten, overigens) ontstekingsremmend.