Asperges Met Sinaasappel Dressing En Walnoten

ASPERGES MET SINAASAPPEL DRESSING EN WALNOTEN

Asperges Met Sinaasappel Dressing En Walnoten

Asperges Met Sinaasappel Dressing En Walnoten

Voor voor 4 personen
Met veel IJzer, veel Folaat, weinig Zout en weinig Totaal vet

Een sinaasappelsaus vult de verse asperges aan en voegt een subtiele zoetheid toe.

Ingrediënten

  • 2 pond asperges
  • 1/2 theelepel vers geraspte organische sinaasappelschil
  • 1 sinaasappel, juiced
  • 4 theelepels vers citroensap
  • 4 eetlepels groentesap, laag zoutgehalte
  • 1/2 eetlepel groentebouillon
  • 2 theelepels dadel suiker
  • 1/4 theelepeltje arrowroot poeder
  • 1/2 sinaasappel, geschild en fijngehakt
  • 2 eetlepels walnoten, fijngehakt


Instructies

Breek houtachtige uiteinden van asperges af. Stoom asperges tot ze knapperig zijn, ongeveer 5 minuten. Ondertussen, op een laag vuur, klop je de resterende ingrediënten, behalve sinaasappel en noten, tot het een beetje verdikt. Giet de asperges goed af in een vergiet. Leg de hete asperges op de borden. Schep de sinaasappel over de asperges en besprenkel met geraspte sinaasappel en noten.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 31 of 477 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Asperges Met Sinaasappel Dressing En Walnoten

Asperges

Asperges bevatten veel vitame K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Daarmee zijn asperges gezond voor het hele lijf. Van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid en van haar tot botten… asperges zorgen overal voor.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Sinaasappel

De vezels in sinaasappelen kunnen het cholesterolgehalte verlagen, doordat deze het overtollige cholesterol opruimen. Dit blijkt uit een onderzoek uit 2010. In dit onderzoek ervaarden testpersonen met een hoog cholesterolgehalte een afname van slecht cholesterol (LDL-cholesterol) nadat zij gedurende 60 dagen sinaasappelsap dronken [3,9].

Appel

In Nederland zijn appels de derde bron voor de bevolking om flavonoïdenbinnen te krijgen. De appel is goed als je wilt afvallen, de appel werkt bloeddruk verlagend en kan zelfs de kans op kanker verminderen daarbij heeft het ook nog andere voordelen.

Andere gezonde recepten met veel ijzer

Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Gestoofde Paksoi
Gestoofde Paksoi

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Zomers Maïs En Tomaat Gerecht
Zomers Maïs En Tomaat Gerecht

Woensdag 24-04-2024

Balsamico-geglazuurde Mosterdgroenten Met Rozijnen En Pijnboompitten
Balsamico-geglazuurde Mosterdgroenten Met Rozijnen En Pijnboompitten

Zondag 21-04-2024

Aubergine Roll Ups
Aubergine Roll Ups

Vrijdag 19-04-2024

Met Balsamico-geglazuurde Asperges
Met Balsamico-geglazuurde Asperges

Dinsdag 16-04-2024

Balsamico Portobello En Aubergines
Balsamico Portobello En Aubergines

Zondag 14-04-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu