Asperges Met Pijnboompitten, Dragon En Dijon Vinaigrette

ASPERGES MET PIJNBOOMPITTEN, DRAGON EN DIJON VINAIGRETTE

Asperges Met Pijnboompitten, Dragon En Dijon Vinaigrette

Asperges Met Pijnboompitten, Dragon En Dijon Vinaigrette

Voor voor 4 personen
Met veel IJzer, veel Foliumzuur, weinig Zout en weinig Koolhydraten

Één van de eerste groenten van de lente, veelzijdige asperges kunnen gekoeld worden geserveerd in een salade, gepureerd in een romige soep of gewoon licht gestoomd. In dit recept wordt knapperige asperge gegarneerd met een pittige zelfgemaakte vinaigrette, geroosterde rode pepers en pijnboompitten.

Ingrediënten

  • 2 pond asperges, harde uiteinden verwijderd
  • 1/2 kopje water
  • 1/4 kop Balsamico-azijn
  • 1/4 kopje walnoten
  • 1/2 kopje rozijnen
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte rode ui
  • 1 rode paprika, geroosterd en in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
  • 1 eetlepel gehakte verse dragon


Instructies

Stoom asperges gedurende 8-10 minuten of tot ze knapperig zijn. Combineer water, azijn, walnoten, rozijnen, mosterd en knoflook in een krachtige blender. Roer de rode ui erdoor. Meng vlak voor het opdienen met de asperges. Voeg de geroosterde rode paprika toe. Bestrooi met pijnboompitten en dragon.

Voedingswaarde per persoon

  • Calorieën 203
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 30 g
  • Totaal vet 8,2 g
  • Verzadigd vet 0.8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Zout 28 mg
  • Vezels 6,8 g
  • Beta-caroteen 1426 μg
  • Vitamine C 46 mg
  • Calcium 87 mg
  • IJzer 6,1 mg
  • Foliumzuur 141 μg
  • Magnesium 68 mg
  • Zink 1,9 mg
  • Selenium 6.3 μg

Over de ingrediënten van de Asperges Met Pijnboompitten, Dragon En Dijon Vinaigrette

Rozijnen

Er zitten veel goede vitamines in rozijnen zoals vitamine B. Ook bevatten ze polyfenolen, wat plantaardige componenten zijn. Beide zijn goed voor onze hart en bloedvaten. Er zit ook kalium en borium in rozijnen, deze laatste is een mineraal dat de botten verstevigd.

Walnoten

In vergelijking met andere noten hebben walnoten de meeste antioxidanten. Deze kunnen cellen in het menselijk lichaam beschermen tegen vrije radicalen. In walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Heb je regelmatig last van obstipatie? Walnoten kunnen daar bij helpen. Door de vezelrijke walnoot dagelijks aan je dieet toe te voegen, zal je stoelgang verbeteren. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat dagelijks een handje walnoten eten ook helpt tegen stress en een hoge bloeddruk. Proefpersonen die een dieet volgden met walnoten op het menu bleken beter op stress te reageren.

Azijn

Azijn kan ook gebruikt worden bij lichamelijke klachten en ongemakken. Azijn staat bekend om zijn antischimmel en ontsmettende werking en kan daarom gebruikt worden bij allerlei kwalen, zoals: Aambeien, Acne, Blauwe plekken, Droge mond, Galbulten, Hik, Hoofdluis, Luieruitslag, Maag- en darmstoornissen, Oorproblemen, Psoriasis, Roos, Steken en beten, Transpiratiegeur, Vet haar, Wratten, Zonnebrand en Zweetvoeten.

Balsamico

Balsamico azijn bevat polyfenolen, die zijn krachtige antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen externe en interne schadelijke factoren die onze cellen en weefsels kunnen beschadigen. Wanneer het oxideringsproces in het menselijk lichaam, induceert de vorming van vrije radicalen die kunnen veranderen of vernietigen celmembranen en leiden tot vroegtijdige veroudering, DNA mutatie, aderverkalking, of kanker. Polyfenolen in balsamicoazijn kunnen deze vrije radicalen te vernietigen en helpt ons lichaam bij het bestrijden hart-en vaatziekten en potentieel dodelijke ziekten, door verbetering van het immuunsysteem.

Asperges

Asperges bevatten veel vitame K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Daarmee zijn asperges gezond voor het hele lijf. Van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid en van haar tot botten… asperges zorgen overal voor.

Ui

In uien zitten relatief erg veel polyfenolen, meer dan in tomaten, wortels, paprika en ook meer dan in zijn directe familieleden uit de allium-categorie zoals prei en knoflook. Er zijn slechts zes groenten die meer polyfenolen bevatten. Twee daarvan zijn net als ui een allium: sjalotten en selderij. De andere vier zijn: spruitjes, peterselie, artisjokharten en broccoli. Uien bevatten zeer veel van het polyfenol quercetine.

Andere gezonde recepten met veel ijzer

Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Bruine Rijst En Tomatenbraadpan
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Gestoofde Paksoi
Gestoofde Paksoi

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Kikkererwten En Tofu-kerrie
Kikkererwten En Tofu-kerrie

Woensdag 04-12-2019

Broccoli Met Rode Linzensaus
Broccoli Met Rode Linzensaus

Zondag 01-12-2019

Chef Frank's Romen Boerenkool En Zoete Aardappelen
Chef Frank's Romen Boerenkool En Zoete Aardappelen

Donderdag 28-11-2019

Aziatische Groenten Met Tofu In Beslag
Aziatische Groenten Met Tofu In Beslag

Woensdag 27-11-2019

Kaneel Geroosterde Wortels
Kaneel Geroosterde Wortels

Maandag 25-11-2019

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu