Amandelen En Snijbonen Gerecht

AMANDELEN EN SNIJBONEN GERECHT

Amandelen En Snijbonen Gerecht

Amandelen En Snijbonen Gerecht

Voor voor 4 personen
Met veel Magnesium, veel Calcium, weinig Zout en weinig Verzadigd vet

Gemalen amandelen en sesamzaadjes verrijken de smaak van deze snijbonen en helpen ook om de opname van voedingsstoffen te verhogen.

Ingrediënten

  • 1 kop gehakte rauwe amandelen
  • 1/4 kopje ongepelde rauwe sesamzaadjes
  • 2 pond snijbonen met bovenste stengels afgesneden
  • 1 theelepel olijfolie


Instructies

Neem de helft van de amandelen en sesamzaadjes en maal ze fijn in een koffiemolen, keukenmachine of Vita-Mix. Leg de andere helft van de noten en zaden in een pan en rooster zachtjes op de laagst mogelijke instelling. Stoom de snijbonen en besprenkel met de olijfolie. Garneer met amandelen en sesamzaadjes. Bestrooi elke portie met de geroosterde noten.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 32 of 485 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de Amandelen En Snijbonen Gerecht

Olijfolie

Er bestaat ontzettend veel onenigheid over vetten in de voeding. Je ziet allerlei meningsverschillen langskomen over dierlijke vetten, oliën uit zaden en bijna alles ertussenin. Maar extra vergine olijfolie is één van de weinige vetten waarover bijna iedereen het wel eens is. Deze olie, onderdeel van het Mediterrane dieet, is een traditioneel vet dat bij een deel van de gezondste bevolkingsgroepen ter wereld al lang tot de basisvoeding hoort. Er is ook behoorlijk veel onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van olijfolie, waaruit blijkt de vetzuren en antioxidanten erin krachtige, gunstige effecten hebben op de gezondheid, zoals een verlaagd risico op hartziekte.

Bonen

Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Peulvruchten zijn verder rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten veel vezels.

Amandelen

Amandelen hebben een gunstig (verlagend) effect op het cholesterolgehalte. Hoe komt dat? Doordat amandelen vol zitten met plantensterolen: stofjes die de opname van cholesterol door de darmen tegengaan. Maar dat is nog niet alles. Amandelen zijn een bron van vitamine E, in een vorm die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Als je iedere dag 30 gram amandelen eet, kom je aan 33% van je dagelijkse behoefte aan vitamine E. Later in dit artikel geven we je een aantal opties om gemakkelijk aan dit streven te komen. Verder zijn amandelen regelrechte vezelbommetjes en bevatten ze veel proteïnes, omega 3 en onverzadigde vetzuren.

Sesamzaadjes

Er zit oliezuur in sesamzaad. Dat werkt bloeddrukverlagend. Het helpt ook meer om de goede cholesterol in het lichaam sterker te maken en de slechte cholesterol te elimineren. De onverzadigde vetzuren waartoe oliezuur behoort helpen hart- en vaatziekten te voorkomen. Verder bevat sesamzaad veel van het essentiële aminozuur tryptofaan. Dit is een stof die onder meer kankerbestrijdende eigenschappen heeft, is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast werken de antioxidanten van sesamzaad ook tegen kanker. 100 Gram sesamzaad bevat meer tryptofaan dan de dagelijkse behoefte van het lichaam. 

Andere gezonde recepten met veel magnesium

Kaneel Geroosterde Wortels
Kaneel Geroosterde Wortels
Asperges Met Sinaasappelsaus
Asperges Met Sinaasappelsaus
Gebakken Kerstomaatjes
Gebakken Kerstomaatjes

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Romige Knoflook Gort
Romige Knoflook Gort

Donderdag 22-02-2024

Supersnelle Kikkererwten Curry
Supersnelle Kikkererwten Curry

Dinsdag 20-02-2024

Bloemkool En Champignonsaus Met Bonenpastawaren En Cashewkaassaus
Bloemkool En Champignonsaus Met Bonenpastawaren En Cashewkaassaus

Maandag 19-02-2024

Spruitjes Met Kikkererwten-saus
Spruitjes Met Kikkererwten-saus

Vrijdag 16-02-2024

Gebakken Aubergine Parmezaan Met Verse Tomatensaus
Gebakken Aubergine Parmezaan Met Verse Tomatensaus

Woensdag 14-02-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu