"ROMIGE" CIME DI RAPA

"romige" Cime Di Rapa

Voor voor 6 personen
Met veel Beta-caroteen, veel Calcium, weinig Totaal vet en weinig Koolhydraten

De gepureerde bloemkool voegt romigheid toe aan deze krachtige verzameling groenten, paddenstoelen en spinazie.

Ingrediënten

  • 1 pak ingevroren rapen
  • 1 pak bevroren groene kool
  • 1 bloemkool, in grote stukken gesneden
  • 1 pak bevroren spinazie
  • 300 gram champignons
  • 1/2 theelepel geplette rode paprika
  • 3 eetlepels groentebouillon of andere zoutloos kruiden aangepast naar smaak
  • 1/2 theelepel komijn


Instructies

Kook ingevroren rapen en boerenkool volgens de verpakkingsrichtlijnen. Stoom de bloemkool met spinazie. Plaats vervolgens in een blender en pureer. Sauteer champignons gaar. Meng gekookte rapen en boerenkool met gebakken champignons en smaakmakers. Voeg meer kruiden naar smaak toe. Voeg de gepureerde bloemkool toe aan de gekookte groenten.

Voedingswaarde per persoon


    Notice: unserialize(): Error at offset 31 of 479 bytes in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 108

    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/comsgmge/voedzaamvegan.nl/post.php on line 109

Over de ingrediënten van de "romige" Cime Di Rapa

Bloemkool

Een bloemkool bevat veel voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en fytonutriënten, dit zijn stoffen die in plantaardig voedsel zitten die goed zijn voor je gezondheid. Door de grote hoeveelheid Calcium en Vitamine C die bloemkool bevat, is slechts 125 gram van de groente al genoeg voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C. Verder is het een groente die het hoogste percentage Calcium bevat en stoffen die helpen deze stof in je lichaam op te nemen. Hierdoor is bloemkool erg goed voor je botten. Deze Calcium zit in de groene bladeren van een bloemkool en zijn dus zonde om weg te gooien.

Kool

Vrijwel alle koolsoorten zijn rijk aan vitamines en mineralen. De soort en hoeveelheid vitamines en mineralen wisselt per koolsoort. Zo bevat rode kool veel vitamine A, B en vooral C, maar ook ijzer en calcium. En is boerenkool rijk aan vitamine A, B2, B6, C, foliumzuur en calcium. In savooiekool zit veel kalium, beta-caroteen en foliumzuur. Allemaal stoffen die je elke dag nodig hebt en die de kans dat je ziek wordt helpen verkleinen.

Champignons

De witte champignons, die het meest gegeten worden (die in die blauwe bakjes) zijn ook heel gezond. Het is niet voor niets een supergroente want ze bevatten 12 keer meer antioxidanten dan andere groenten. Bovendien bevatten deze champignons de stof: L-ergotioneine, waarmee beschadigde cellen kunnen worden hersteld. Last but not least is vastgesteld dat ‘gewone’ champignons ook nog eens het risico op borstkanker kan verkleinen. Champignons zitten vol mineralen als kalium, fosfor, koper, vezels, vitaminen als vit B2. B3, foliumzuur(B11) en selenium. Zijn een bron van ergosterol dat een voorloper is van vitamine D. verder zijn ze vet/cholesterolvrij en zoutarm.

Paprika

Paprika is een groente en is daarom goed voor je gezondheid. Net als andere groentesoorten bevat paprika veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Rode paprika bevat 2 maal zoveel vitamine C als groene paprika. Ook is de rode wat zoeter.

Spinazie

Spinazie barst van de gezonde vitaminen en mineralen. 180 Gram gekookte spinazie bevat maar liefst 1110% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan vitamine K. Het kan geen kwaad om veel meer dan de ADH te eten. Het is eerder een ondergrens, een grens waarvan geadviseerd wordt het dagelijks op zijn minst te eten. Verder zit er 377% aan vitamine A in. Van deze vitamine is het vrij moeilijk om een tekort op te lopen aangezien het in veel verse groente en fruit zit. Er zit ook 65% van de ADH aan foliumzuur(B11) in. Dat is vooral interessant voor zwangere vrouwen maar iedereen heeft het nodig.

Andere gezonde recepten met veel beta-caroteen

Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Broccoli Met Geroosterde Knoflooksaus
Kokosgemberkool Met Sesam-korst Tempeh
Kokosgemberkool Met Sesam-korst Tempeh
Gebakken Tofu Met Champignonsaus
Gebakken Tofu Met Champignonsaus

Zoek een recept

Meer dan 400 supermarktvriendelijke, lekkere, gemakkelijke en gezonde veganistische recepten.

Over mij

Frank Schneider

Is veganistisch eten gezond? Is veganisme gezond? Krijg je als veganist voldoende voedingstoffen binnen? Er is veel onduidelijkheid over vegan eten. Planten zijn een bron van vegan Proteïne (eiwitten), Vegan vitamine B12, Veganistisch ijzer en ga zo maar door; alles zit in plantaardig eten. De voedingswaardes in onze veganistische recepten zijn gespecificeerd zodat je zelf kunt zien hoe voedzaam en gezond de gerechten zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, beter voor het milieu wilt leven, dierenleed wilt verminderen of gewoon wilt experimenteren. Onze veganistische recepten helpen je erbij.

Populaire Recepten en Posts
Broccoli Met Romige Amandelsaus
Broccoli Met Romige Amandelsaus

Vrijdag 19-04-2024

Spruitjes Met Kikkererwten-saus
Spruitjes Met Kikkererwten-saus

Woensdag 17-04-2024

Spruitjes Met Sinaasappel En Walnoten
Spruitjes Met Sinaasappel En Walnoten

Dinsdag 16-04-2024

Spruitjes Polonaise
Spruitjes Polonaise

Zaterdag 13-04-2024

Gebakken Zwarte Rijst En Shiitake Paddestoelen
Gebakken Zwarte Rijst En Shiitake Paddestoelen

Vrijdag 12-04-2024

Kookboek E-book

444 Exlusieve Voedzame Vegan Recepten.

Koop nu